Рома показа отлична игра на "Етихад" за около час, след което издъхна и едва не изпусна едната точка. Двубоят все пак завърши 1:1, като Давид Силва като по чудо не донесе победата на Манчестър Сити в добавеното време отблизо.

Иначе Агуеро откри за домакините още в 4-ата мин. от дузпа, а Франческо Тоти, капитанът на Рома, изравни с технично изпълнение.

В заключителните минути се играеше изцяло на вратата на Вълците, но домакините така и не успяха да стигнат до втори гол. Така Рома събра 4 т. от първите си два мача срещу само 1 т. на Сити.


 

Манчестър Сити наложи сериозен превес в началото и още в 4-та минута се стигна до дузпа. Майкон изпускаше Агуеро и го задържа с ръка в наказателното поле. Съдията Кайперс като че ли се поколеба, но наду свирката.

Самият потърпевш бе точен от бялата точка – 1:0.

Рома светкавично отвърна на предизвикателството. В 6-ата мин. Тоти изведе Майкон зад отбраната на домакините с техничен копващ пас, но от малък ъгъл бразилецът опита да строши напречната греда.

Малко по-късно и Пянич хвърли разсичащ пас към Майкон, но този път имаше минимална засада. В 18-ата мин. пък Жервиньо замалко да се отскубне след влизане на Компани и карамбол, но Харт излезе навреме и улови.

Голът в мрежата на Гражданите обаче се печеше и това стана в 23-ата мин. Тогава Кейта пусна към Наинголан, който с едно докосване изведе Тоти. Капитанът на Вълците стигна пръв до топката, след като Харт се подхлъзна, и безпроблемно я копна над вратаря – 1:1.

В 32-ата мин. пък Тоти се пребори за една топка в собствената половина и изведе Жервиньо вдясно. Котдивоарецът се позамота, но все пак пусна към Наинголан. При центрирането на халфа към Ашли Коул обаче имаше засада.

Кайперс не се реши да даде втора дузпа на домакините, макар че Манолас бе протегнал ръката си на тревата и отклони с нея паса на Навас към Агуеро.

Компани опита късмета си от около 20 метра, но топката прелетя на сантиметри над вратата на Рома.

В 43-ата мин. пък Жервиньо бе изведен от Майкон, като надбяга Клиши и изпревари Демикелис, но ъгълът стана твърде остър и Харт спаси изстрела на котдивоарския нападател на Вълците.

Също като в началото на мача, Сити наложи териториално надмощие след почивката. В 50-ата мин. обаче Тоти опита остър диагонален изстрел отдалеч, но топката профуча край далечната греда.

Невероятен хаос възникна две минути по-късно в наказателното поле на домакините след добра атака на Пянич, продължена от Тоти към Флоренци. В крайна сметка след разбъркване ударът на Флоренци бе в тялото на Харт.

Минути по-късно пък Пянич шутира опасно извън наказателното поле, но не уцели вратата.

В 58-ата мин. пък влезлият на полувремето Милнър се възползва от неадекватната преценка на Майкон, напредна и стреля фалцово по диагонала, но в аут.

Фернандиньо едва не се измъкна в наказателното поле след двойни пасове с Туре и Лампард, но в последния момент бе затворен от Янга-Мбива.

В 65-ата мин. пък Флоренци получи от Тоти и тръгна да пробива отляво. Топката отскочи към Пянич, но ударът на босненеца от границата на пеналта бе по-скоро силен, отколкото добре насочен.

Малко по-късно страхотен далечен шут на Лампард се отклони леко от Коул, но вратарят на Рома Скорупски отрази удара, като топката се насочваше към близкия му долен ъгъл.

В 73-ата мин. Майкон направи двойно с резервата Итурбе, но ниското му центриране бе избито.

Аналогично се развиха събитията пред отсрещната врата, когато Силва добре видя Клиши вляво, но Скорупски пресече някак ниската топка в малкия си пеналт.

Силва сам опита да застраши вратата на Вълците след един корнер отдалеч, но неточно.

Личеше си, че гостите са попривършили физическите сили и Рома все повече се затваряше в собствената половина.

В 84-ата мин. Силва отлично намери Лампард между двама, но изстрелът на полузащитника също не намери очертанията на вратата.

Златен шанс за победен гол имаше сити в 93-ата мин. Тогава Йоветич майсторски изведе Сабалета вдясно, той подаде към Силва, но изстрелът на испанският национал отблизо бе извън вратата.

МАНЧЕСТЪР С – РОМА 1:1

1:0 Агуеро 4 (дузпа)

1:1 Тоти 23

Ман Сити: Харт, Сабалета, Компани, Демикелис, Клиши, Навас (46 Милнър), Фернандиньо, Туре, Давид Силва, Агуеро (84 Йоветич), Джеко (57 Лампард)

Рома: Скорупски, Майкон (89 Майкон), Манолас, Янга-Мбива, Коул, Пянич, Кейта, Наинголан, Жервиньо, Тоти (72 Итурбе), Флоренци (83 Холебас)

 

 

Прогнозирай мачовете от Шампионската Лига и спечели страхотни награди