Треньорът на Пари Сен Жермен Лоран Блан не скри радостта си след сладката победа с 3:2 над Барселона, като успехът е още по-значим от факта, че до този момент каталунците нямаха нито един допуснат гол във всички турнири през сезона.

Още по темата

 

"Тази победа ме оставя с голямо чувство на удовлетвореност. Ние разполагахме с малко време, за да се подготвим за мача", започна Блан.

"Макар, че направихме бавен старт през сезона, ние работихме много здраво. Казах на играчите си преди срещата, че трябва да покажем страхотна колективна игра."

"Имахме нужда от мач като този, за да преоткрием ценностите, които имаха принос за успеха ни през изминалия сезон. Снощи ние отново намерихме един добър отбор на ПСЖ."

"Ще помня тази победа, но си мисля, че ще я помнят също така играчите и феновете ни. Това са вечерите, заради които вършиш тази работа. Те са трудни и сложни, но това е подправката в играта. И когато побеждаваш, тогава си много удовлетворен."

"Анализирахме доста от мачовете на Барселона и ще повторя онова, което казах на пресконференцията преди срещата: те са много силни, но често оставят свободни пространства в защита и ти дават възможности."

"Снощи ние успяхме да застрашим вратата им, когато притежавахме топката. Като цяло бяхме прецизни. Някои от нашите играчи бяха дяволски точни", каза още Блан.