Треньорът на Барселона Луис Енрике пое отговорността за снощната загуба с 2:3 от Пари Сен Жермен, дошла след досадни грешки в защитата на тима.

Още по темата

 

"Аз съм треньорът и отговорността е моя. Футболистите имаха добра нагласа, но това не беше нашият най-продуктивен ден по отношение на завършващата фаза", сподели Енрике.

"Ние ще анализираме какво се обърка и кое успяхме да направим добре. Обикновено не давам оценки по отношение представянето на играчите. Всички сме виновни за загубата, а аз съм този, който трябва да бъде обвиняван на първо място."

"Причината за нашата загуба е ясна. Ние играхме срещу противник, който е на същото ниво като нас. Те се справиха по-добре с напрежението. Снощи ние не играхме толкова добре, колкото се надявахме преди срещата. Имахме достатъчно чисти положения в края и можехме да изравним."

"Но не мога да кажа, че този резултат не е справедлив, макар че и равенството нямаше да бъде несправедлив резултат. Допускахме основни грешки в опитите си да изнасяме топката от нашата половина и това даваше възможност на ПСЖ да създаде атаките, от които реализира попаденията си."

"Това е нещо, от което се опасявахме, че може да се случи. Понякога това е неизбежно - куп от грешки. Не е лесно да се поправят, но това е нещо, с което сме наясно. Фаворитите трябва да докажат на терена, че са такива. ПСЖ е един от основните фаворити за спечелване на ШЛ", каза още Енрике.