Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо остана много доволен от успеха с 1:0 при визитата си на португалския Спортинг Лисабон.Попадение на Неманя Матич се оказа достатъчно, за да може неговият тим да стигне до крайния успех в срещата.

"Това са три точки. Тук не става въпрос за мач от директните елиминации, където се гледат головете, тук са важни точките и ние спечелихме максималния брой от тази среща", заяви Моуриньо след мача.

"Загубихме две точки у дома срещу Шалке в първия ни мач, но успяхме да ги възстановим, след като надвихме Спортинг при визитата си в Лисабон. В момента се намираме в такава позиция на която аз лично не бих казал толкова комфортна, но все пак държим съдбата в своите ръце и това е важното".

"Следващите ни два мача ще бъдат срещу Марибор и целта ни е да вземем 6 точки от тях. Ако успеем да го направим, тогава ще сме си свършили работата много добре".

"Нещото, което просто трябва да направим сега, е да се концентрираме и да се опитаме да победим словенците в двата мача, което според мен няма да бъде никак лесно, тъй като те врътнаха равенство срещу Шалке в Германия, а това все пак означава нещо".

"Понякога мач като този може да приключи 4 или 5 на нула, но в този случай ние взехме минимална победа. Според мен Спортинг показа, че въпреки младостта в отбора е достатъчно зрял тим, за да се справи в тази среда. Домакините обаче чакаха края на мача, когато може да им се отвори късмета", каза още той.