Андерлехт - Борусия Дортмунд, среща от група "D" на Шампионската лига. Стадион "Констант Ванден Сток" в Брюксел, 21.45 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари: Вайденфелер, Лангерак

Защитници: Хумелс, Суботич, Пишчек, Сократис, Гинтер, Дурм, Шмелцер, Хорншу, Книщок

Халфове: Кел, Гроскройц, Бендер, Йожич, Кагава, Амини

Нападатели: Иммобиле, Рамос, Обамеянг

Контузени: Шахин, Блашчиковски, Кирх, Ройс, Мхитарян

Извън групата: Гюндоган


Прогноза на Gol.bg:

Борусия Дортмунд не направи най-добрия старт на сезона, записвайки цели три загуби в първите шест кръга в Бундеслигата. Въпреки кадровите си проблеми обаче "жълто-черните" бяха впечатляващи срещу Арсенал.

За мача тази вечер в редиците на Борусия се завръща Себастиан Кел. Илкай Гюндоган вече не изпитва болки в гърба, но все още е назад с подготовката и остава извън групата.

Андерлехт все още няма победа срещу германци в най-престижния европейски клубен турнир и задачата на белгийците е изключително трудна, защото Борусия записа три победи в последните си шест гостувания от груповата фаза в ШЛ, губейки само веднъж.

Двата тима се срещнаха в евротурнирите през 1990 година, когато Андерлехт елиминира Дортмунд за купата на УЕФА заради повече вкарани голове на чужд терен. В ШЛ обаче клубът от Брюксел е постигнал само едно равенство в шест мача срещу германци. "Жълто-черните" имат добри спомени от последната си визита в Белгия, когато победиха Генк с 1:0 преди десет години.

От сезон 2000/01 насам Андерлехт минава за най-голямата боксова круша в турнира, тъй като неизменно остава последен в групата си. Мачът идва в подходящ момент за германците да пооправят самочувствието си и ние ще заложим на техен успех.


Резултат: Андерлехт - Борусия Дортмунд  0:1

 

Прогнозирай мачовете от Шампионската Лига и спечели страхотни награди

Прогнозирай мачовете от Шампионската Лига и спечели страхотни награди

Прочети още на: http://www.gol.bg/championsleague/2014-10-01/prognoza-ludogorets-real-madrid