Арсенал - Галатасарай, мач от Група D на Шампионската Лига. Стадион "Емиратс", начало 21.45 часа.

 

Арсенал:

Вратари: Шчесни, Оспина, Мартинес
Защитници: Гибс, Косиелни, Мертезакер, Чембърс, Бейерин, Хейдън
Полузащитници: Фламини, Йозил, Росицки, Уилшър, Касорла, Окслейд-Чембърлейн
Нападатели: Уелбек, Кемпбъл, Алексис, Подолски,  

Контузени: Жиру, Уолкът, Гнабри, Дебюши, Саного, Монреал, Артета, Рамзи
Извън групата: Диаби
 


ПРОГНОЗА: Арсенал посреща Галатасарай във втори мач от груповата фаза в Шампионската Лига. Двубоят е еднакво важен и за двата отбора след разочароващите резултати в първия кръг.

"Артилеристите" бяха тотално надиграни от Борусия Дортмунд и загубиха с 0:2 при визитата си в Германия. Галатасарай пък направи само равенство 1:1 като домакин на Андерлехт и така постави под въпрос не само шансовете си за класиране на осминафиналите, но и за третото място, даващо право на участие в Лига Европа.

Представянето и на двата тима в местните първенства е също така неубедително. Шампионът на Турция започна новата кампания с две победи, равенство и загуба. Арсенал от своя страна още няма загуба във Висшата Лига, но записа цели четири равенства в досегашните си шест мача и изостава на 6 точки от лидера Челси.

Макар още да е началото на сезона, за пореден път в лагера на "Артилеристите" има сериозна криза с контузени футболисти. Общо цели 8 душни не са на разположение на Арсен Венгер, като последните жертви станаха Микел Артета и Аарън Рамзи. Все пак добрата новина е, че Джак Уилшър ще бъде в състава, макар и да не се знае дали ще започне като титуляр. Всичко това може да накара френският специалист да се изкуши и за първи път да пусне едновременно като титуляри Месут Йозил и Алексис Санчес. Колегата му Чезаре Прандели няма такива проблеми и може да разполага с всичките си играчи.

Статистиката все пак е на страната на домакините. Галатасарай никога не е печелил на английска земя и има 3 равенства и 6 загуби.  С изключение на изпълнение на дузпи пък Арсенал няма загуба от турски отбор и има 5 победи и 4 равенства. В тези девет мача англичаните имат цели 8 сухи мрежи. Галатасарай пък има едва една чиста мрежа от последните си 14 мача в Шампионската Лига.

Всичко това сочи, че Арсенал е фаворит в днешния двубой. Той ще е специален за домакините и по-точно за мениджъра Арсен Венгер, който точно на днешния ден преди 18 години пое ръководството на клуба.


Резултат: 2:0

 

Прогнозирай мачовете от Шампионската Лига и спечели страхотни награди