Лудогорец - Реал Мадрид, мач от Група B на Шампионската Лига. Стадион "Васил Левски", начало 21.45 часа.

 

Групата на Лудогорец:

Вратари: Вл. Стоянов, Борян
Защитници: Ал. Александров, Минев, Моци, Кайсара, Шоко Барт, Ангуло, Терзиев
Полузащитници: Дяков, Анисе, М. Александров, Марселиньо, Абало, Ешпиньо, Златински, Вандерсон, Мисиджан
Нападатели: Хамза, Безяк, Кишада


Контузен: Чворович

 

Групата на Реал Мадрид:

Вратари: Касияс, Навас, Пачеко
Защитници: Варан, Пепе, Рамос, Марсело, Карвахал, Арбелоа, Начо
Полузащитници: Кроос, Модрич, Хамес, Бейл, Иско, Ияраменди, Агуса
Нападатели: Роналдо, Бензема, Чичарито

Контузени: Хесе, Кедира, Коентрао

 

ПРОГНОЗА:  Лудогорец приема Реал Мадрид в първия си домакински мач от Шампионската Лига. Българският шампион трудно можеше да мечтае за по-бляскав съперник от изпълнения с галактически звезди отбор на белите.

За късмет на родните фенове, Реал пристигна в София в почти пълен състав. Кристиано Роналдо, Гарет Бейл, Тони Кроос, Хамес и Карим Бензема са здрави и вероятно ще започнат като титуляри. Дори и емблематичният Пепе се възстанови от контузията си точно за този мач и бе включен в групата.

Разликата в класите между двата тима е гигантска, но въпреки това от Лудогорец са пределно мотивирани да се представят достойно. Те ще бъдат подкрепяни горещо от феновете на напълно разпродадения стадион "Васил Левски". Както през миналия сезон и сега Лудогорец не спира да опровергава скептиците с представянето си. Тимът не само че се класира за груповата фаза на турнира, но изигра страхотен мач срещу Ливърпул на "Анфийлд" и загуби след драматична късна дузпа.

Все пак трябва да се отчете факта, че английският отбор не само е в лоша момента форма, но и също дълго време отсъстваше от Шампионската Лига и с изключение на Стивън Джерард, за повечето играчи това бе дебют в турнира.

Ситуацията с Реал Мадрид е различна. Белите са настоящия носител на трофея, като рутината им в турнира е огромна и имат четири поредни полуфинала. През миналия сезон те бяха изключително успешни като гост и вкараха 20 гола в шест мача, включително и разгромите с 6:1 над Галатасарай и Шалке. През този сезон Реал се намира в подобна форма и има 20 гола в последните си 4 мача.

Над всички отново е Кристиано Роналдо, който има 10 гола в последните си 6 мача. Изглежда, че подобно на миналия сезон португалецът отново навлиза в чудовищна форма през есента и ще се опита по същия начин да се пребори за златната топка. Основният му съперник Лео Меси се разписа вчера срещу ПСЖ и това със сигурност е допълнителна мотивация за Роналдо.

Лудогорец се справя сравнително добре в домакинските си мачове в евротурнирите. През този сезон тимът още няма допуснат гол на свой терен, а през миналия бе в серия от 4 домакински мача без загуба. След това обаче дойде крушението срещу Валенсия с 0:3. По ирония на съдбата сега отново идва испански съперник.

Предвид невероятната форма и хъс на Роналдо е малко вероятно Реал да подцени Лудогорец и така испанците са твърд фаворит за победата. Въпросът е дали българският шампион ще успее да покаже добър футбол и да вкара поне един гол на мадридчани. Предвид колебливата игра в защита, както и честите грешки на Икер Касияс, няма да е чудно това да се случи.


Резултат: 1:3

 

Прогнозирай мачовете от Шампионската Лига и спечели страхотни награди