Юношеският отбор на Лудогорец претърпя второ поражение в група В на младежката Шампионска лига на УЕФА. Този път момчетата на треньора Атанас Димов отстъпиха с 0:3 на Реал Мадрид.

Срещата премина под тоталната диктовка на испанците, които и при този резултат не се напънаха особено. Две попадения записа в сметката си крилото Карлос Ласо.

Младите таланти на европейския шампион логично взеха инициативата от самото начало на мача, но стигнаха до попадение чак в 20-ата минута. Точен беше Хосуе Ардилес, който получи пас от дясно и без да се бави от 10 метра прати топката под горната греда за 0:1.

И след гола испанците доминираха, но вратарят Емил Господинов веднъж се намеси качествено, а в други два случая атаките не завършиха с точен изстрел.

В 31-ата минута Лудогорец създаде най-добрата си възможност за първата част, като Томас Цвятков излезе на отлична позиция, избяга от последния защитник на Реал и стреля. Но вратарят на Давид Оливерос спаси, а след това негов съотборник изчисти. Майорал пък пропусна да вкара нов гол във вратата на Емил Господинов.

В 53-ата минута Карлос Ласо вкара за 2:0 в полза на Реал. Той опита двойно подаване със свой съотборник пред наказателното поле на Господинов, топката направи рикошет в двама български защитници и пак стигна до него, който от 12 метра по диагонала вкара втория гол.

Особено активен през второто полувреме беше резервата Джак Харпър, който на два пъти принуди вратаря Емил Господинов да спасява.

Карлос Ласо вкара своето второ попадение и трето за Реал в 90-ата минута. Ласо, както и при второто попадение, тръгна на двойно подаване и този път го направи с Джак Харпър, който го изведе сам срещу вратаря. Крилото на гостите не сбърка за 0:3.

Състав на Лудогорец (юноши): Емил Господинов, Венцислав Керчев, Кристиян Михайлов, Даниел Гергов, Александър Георгиев, Веселин Любомиров, Томас Цвятков (75- Петър Петров), Олег Димитров, Мартин Кирилов (56- Кристиян Китов), Денислав Александров (67- Георги Кънчев), Преслав Антонов


(БТА)