Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп похвали днешния противник на германския вицешампион Андерлехт. Мачът от група "D" на Шампионската лига започва в 21.45 часа българско време.

"Андерлехт се подобри през последните години. Приятно е да ги наблюдаваш, защото вече са по-опитен тим, който притежава микс между млади таланти и опитни футболисти", сподели Клоп.

"Те играха добре срещу Галатасарай и Брюж. Разбира се, че познавам Юри Тиелеманс. Трябва да съм луд, за да не зная кой е. Също така познавам Прае и съм наясно колко добър футболист е. Те имат и други добри играчи и е готино да ги гледаш в действие."

"Ние загубихме няколко мача заради грешки в защита, но не успявахме да създадем достатъчно положения. Имаме контузени футболисти и е трудно всеки пък да избираш различен състав. Преди всеки следващ мач трябва да мислим за друга опция."

"Трябва да решим проблемите си и за целта е необходимо да печелим мачове с различни стратегии. Андерлехт е труден опонент, най-добрият отбор в белгийския футбол. Често гледам техни мачове и го правя с удоволствие."

"Въпреки кадровите ни проблеми ние трябва да разпределим тежестта на мачовете между всички футболисти, защото в противен случай наличните играчи ще паднат от умора."

"Във всеки един от досегашните мачове можехме да постигнем успех, но не използвахме шансовете си в предни позиции, а отзад почти сами си вкарвахме головете", каза още Клопо.

Според медиите в Германия Борусия Дортмунд проявява сериозен интерес към 17-годишния талант Тиелеменс, който е оценяван на близо 15 милиона евро.