Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс сподели мнението на Стивън Джерард, че тимът е допуснал прекалено лек гол от статично положение.

"Мърсисайдци" загубиха с 0:1 като гост на Базел във втори мач от Шампионската Лига, като единствения гол вкара Марко Щрелер след центриране от корнер.

Непосредствено след мача Джерард изрази разочарованието си от слабото представяне на тима и прекалено лекия гол. По-късно и Роджърс изрази такова мнение.

"Повторих думите на Джерард в съблекалнята. Голът, който получихме, беше прекалено мек. И не е за първи път", коментира Роджърс след мача.

"Беше много разочароващо да получим такъв гол след всичката работа, всичките приказки и всичките тренировки, които правим за статичните положения".

"През първите 25 минути така и не можахме да започнем. Губехме топката прекалено лесно и не правехме комбинации. След това навлязохме в мача и може би бяхме по-добрият отбор. Започнахме да разпределяме топката по-добре и създадохме някои положения".

"Започнахме второто полувреме добре и бяхме близо до гол при две ситуации. След това получихме мек гол и е трудно далеч от дома. Ние сме клуб, който има страхотна статистика срещу английски отбори. Но тази вечер трябваше да вземем поне точка".

При липсата на Даниел Стъридж, атаката на Ливърпул бе предвождана от Марио Балотели. Най-добрата му проява бе мощен удар от фаул от 30 метра, който бе спасен макар и трудно от вратаря.

"Мисля, че той работи здраво. Очевидно, неговата задача е да вкарва и да създава голове и той работи. Той бе близо до гол от прекия свободен удар и изстрелът бе страхотен. Той знае, че трябва да вкарва и да създава голове и работи здраво, за да влиза в тези зони. Това искаме от него".

Сега на Ливърпул предстоят два мача с Реал Мадрид, първият от които на "Анфийлд". Логично те се чакат с голям интерес и от тях зависи много какво ще бъде класирането в групата.

"През цялото време беше ясно, че това е група, в която интригата ще се запази до края. Със сигурност за второто място".

"Не си правим илюзия и знаем, че следващите два мача ще са тежки. Но нашата цел остава да се класираме и да стигнем елиминационната фаза.  Тази вечер е разочароваща, но следващият мач е страхотна възможност за нас на Анфийлд".

"Чакаме с нетърпение този мач, защото в този турнир домакинските мачове са особено важни. Без значение кой е, ще излезем в мача с позитивна настройка. Да се надяваме, че на края на груповата фаза ще сме се класирали".