Нападателят на Арсенал Дани Уелбек вкара първия си хеттрик в кариерата си при победата с 4:1 над Галатасарай в Шампионската Лига.

Младият англичанин изигра страхотен мач и дори можеше да се разпише още веднъж, но така или иначе завърши мача по прекрасен начин.

След срещата той изказа благодарността си на мениджъра Арсен Венгер за това, че го е поставил на върха на атаката.

"Очевидно съм радостен да вкарам головете, но по-важното бе да спечелим точките, тъй като имахме нужда от тях след първия мач в групата", коментира Уелбек след мача пред камерите на Скайспортс.

"Забравих да си взема топката по случай хеттрика, но ще я прибера по-късно. Не си спомням кога за последно вкарах хеттрик. Може би в мач на резервите. Но това е първият ми хеттрик в професионалната кариера".

"Сега играя отпред, опитвам се да намирам голови възможности и да вкарвам голове. И тази вечер това се отплати и вкарах три гола".

"Най-трудният от трите гола може би беше последният, защото трябваше да се протегна за топката. Но аз съм бил на подобна позиция няколко пъти, когато копнеш над вратаря понякога влиза, понякога не. Днес го видях да идва и може би той си помисли, че ще опитам да чукна покрай него и затова се хвърли, така че беше обичаен гол".

"Мениджърът показа вярата си в мен и аз съм радостен да му се отблагодаря тази вечер. Той ми даде шанс да играя на върха на атаката, на моята предпочитана позиция. И аз ще направя всичко възможно, за да го направя доволен".

"Победата определено ни подейства мотивиращо. Положихме стандартите сега и трябва да тренираме и да надградим над този положителен успех. От сега искаме трите точки във всеки един мач".