Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер очаквано остана много доволен от представянето на Дани Уелбек при победата с 4:1 над Галатасарай в Шампионската Лига.

Новият нападател на "Артилеристите" записа хеттрик при категоричния успех. Това бе негов първи хеттрик в кариерата му и така Уелбек стана третият играч на Арсенал с подобно постижение в Шампионската Лига след Тиери Анри и Никлас Бендрнер.

"Дани Уелбек бе на върха на добри комбинации тази вечер,а ние имахме добра скорост в играта си. Преходът ни в играта и завършването бяха добри, а Дани бе на върха на добри колективни комбинации", коментира Венгер след мача.

"Разбира се, че е добре да се види той постепенно да натрупва самочувствие и да завършва атаките добре. Хубаво е да се види, че потенциалът е на лице и той започва да го показва. Да се надяваме, че този хеттрик ще му даде допълнително самочувствие".

"Това, че той влезе в поредица от няколко мача като централен нападател му е от полза. Винаги е добре да знаеш, че имаш висок шанс да играеш в следващия мач. За мен е хубаво още и комбинативната му игра. Отборната му игра и работоспособността са на нивото на отбора. Отношението му е много позитивно, той е отборен играч, не само реализатор. Той научи това когато играеше по крилото и иска да помага на отбора".

"Вярвам, че технически Уелбек е много солиден. Той е технически изчистен и добре подава топката. Не знаех, че е толкова бързо. Знаех, че е бърз, но той може да е електрически бърз".

"Преди мача нямаше как да знаем колко труден ще бъде, но мисля, че направихме добър старт. Те бяха изненадани от скоростта ни. При 4:1 загубихме контрол върху мача, тъй като бяхме с човек по-малко. Имахме нужда Давид Оспина да направи няколко добри спасявания и тогава се видя, че Галатасарай има качества. Веднага щом им позволихме да играят, те станаха много опасни.  Но в началото може би нашата скорост бе проблем за тях".

"Може би влизането на Фелипе Мело срещу Алексис заслужаваше червен картон. Трябва да видя повторенията отново. Алексис няма проблеми, извадих го, за да вкарам дефанзивна стабилност когато бяхме с човек по-малко. За съжаление в кариерата си досега не съм срещнал много играчи, които да са щастливи да излязат".   

"Дали тази победа бе перфектна подготовка за мача с Челси? Нека не говорим за това сега. Бих искал да кажа, че Давид Оспина влезе и игра много добре. Когато той влезе имахме проблеми и той се представи много добре".

"При червения картон на Шчесни загубихме топката, направихме излишна грешка в нашата половина и се стигна до извеждащ пас. Видях Шчесни да излиза и помислих, че може би е разчел добре ситуацията. Той опита да излезе и бе с частица закъснял, така че направи дузпа. Случва се. Мисля, че по-опасното е, че загубихме топката в нашата половина. Не се защитавахме добре в този случай".