Босът на Лудогорец Кирил Домусчиев даде интервю за вестник "Тема спорт", в което изрази увереност, че българският шампион ще успее да се пребори за второто място в група "B" на Шампионската лига, въпреки пораженията от Ливърпул и Реал Мадрид. Домусчиев е убеден, че "милионерите" са в състояние да размажат всеки свой български съперник, но целта пред родния шампион са мачовете в ШЛ.


Г-н Домусчиев, кое надде­лява у вас - гордостта, че се противопоставихте на Реал, или разочарованието, че изпуснахте точката срещу еврошампиона за 13 минути?
- Тъга, тъга, тъга, това е, което чувствам... Не е до 13-те минути. Момчетата се раздадоха, но този път Реал бяха с повече от 11 чо­века, за съжаление.

Само главният рефер - шотландецът Крейг Томсън ли визирате, или и странич­ните повлияха на хода на мача?
- Вие трябва да кажете, но като гледах по телеви­зията, както и повторения­та и коментарите...

Успяхте ли да видите повторения на спорните ситуации?
- Видях ги. Но какво да кажа сега?! Вие сте ги видели достатъчно пъти. Прекале­но малки сме за този свят. Знаете, че светът на бога­тите не приема бедните!

Ще продължите ли да се борите?
- Ще се борим, няма как. Казал съм, че се борим за второто място, а не за третото. Играем да бием Базел и Ливърпул. Мисля, че изминалите два мача ни бяха много полезни, нали все пак бяха срещу големи отбори. Имахме гостуване на Ливър­пул, първи мач за нас в Шам­пионската лига, сега дома­кинство на Реал Мадрид - най-големият клуб в света. Така че ще си извадим поуки от тези срещи. Всяко зло за добро. Мисля, че наученото ще ни бъде много полезно за бъдещето. Сега трябва да бием Базел и Ливърпул

Имайки предвид, че Базел победи Ливърпул с 1:0, мо­же ли да има въртележка в групата?
- За нас случилото се в другия мач е идеален резул­тат. Пак казвам - ние ще се борим за второто място и нищо по-малко.

Голяма част от звезди­те на Реал Мадрид - Кристиано Роналдо, Гарет Бейл, Серхио Рамос и Икер Касияс, признаха, че не са очаквали да срещнат така­ва съпротива. А вие оча­квахте ли подобен отпор от вашия тим?
- Знаех, че момчетата ще играят силно. На обяд преди мача се бяхме събрали и си говорихме, че в този двубой може да бъдем само герои. И никой няма да те обвинява, че си загубил от Реал, защо­то това все пак е галакти­чески отбор с галактически инвестиции, и който да играе срещу него... Виждате какви са им резултатите от последните мачове и с колко падна Базел. Но знаех, че срещу нас резултатът ня­ма да бъде космически или галактически. В крайна сметка като видях, че мом­четата се справят добре, ми стана болно. Няма как да не е, когато играем, но не се получи да вземем добър ре­зултат.

Не смятате ли, че Лудогорец спечели много симпа­тизанти?
- Излязох, за да поздравя феновете. За съжаление мал­ко късно, тъй като се заба­вих с колегите от Испания, затова ги намерих пред ав­тобусите точно преди да тръгнат. Заварих много хо­ра отпред, които искаха да им дам автограф или да се снимат с мен. Казах им - "Из­винявайте, но се бъркате, аз не съм играл". В крайна смет­ка явно хората имат сериоз­ни симпатии към това, ко­ето правим не само с Лудогорец, но и като цяло към на­шето дело. Мога само да им благодаря, че идват да ни подкрепят.

Какво спечели Лудогорец от тази загуба?
- Мисля, че научихме много и спечелихме сърцата на още много хора.

Показахте играчите си на най-високо ниво в Евро­па. Започнаха ли вече да ви търсят с оферти за някои от тях?
- Не искам да мисля за то­ва, а и да го коментирам. Това са мои момчета, мои де­ца. Бяха обявили, че Марселиньо струва 30 или 40 пъти по малко от Роналдо, но ми­сля, че той е не по-малко добър футболист.

Притесняват ли би ам­плитудите в представяне­то на отбора срещу Левски и сега с Реал? Може би ня­мате достатъчно голям дразнител в България, така ли е?
- Да, може би в момента това е нашият най-голям проблем. Трябва да видим как да излезем от ситуация­та. Просто момчетата са на вълна "Шампионска лига". Те имат други дразнители и не им се играе в нашето пър­венство, усещам го. Водил съм разговори с тях и ги гло­бяваме, но не е лесно и тряб­ва да видим как ще излезем от тази ситуация. Ние можем да бием и да размажем всеки в нашето първенство, но големият ни проблем е Шампионската лига.

Сега ви предстои мач с друг бял балет - Славия. Мо­же ли да има отново подце­няване?
- Няма да има подценява­не, дори най-вероятно ще си го изкарат на тях.

Искате ли да кажете не­що на хората, които напъл­ниха трибуните?
- Казах го и преди малко - тези хора, които бяха на стадиона заслужават само адмирации.

Колко ви струва цялата тази работа да сте тук на "Васил Левски" в момента, да сте част от шоуто "Шампионска лига"?
- Мисля, че поне милион. Не знам дали сте успели да снимате ВИП-а, но на Лудого­рец, а не на УЕФА. Той е три класи над този на УЕФА. Не говоря за заличката, а за то­зи, изграден от нас. Наисти­на аз на сватби не съм ходил с такова подреждане на ма­си, цветя, сервитьори, кетъринг и въобще всичко, което направиха хората, ангажирани с това, включи­телно и съпругата ми, за да може нещата да се случат. Не случайно ни поздравиха не само от УЕФА, но и от Реал Мадрид, които казаха че това, което сме направи ли, е впечатляващо. Не ме е яд за средствата, които сме изразходвали. Представихме България по най-добрия начин и хората разбра ха, че може и да нямаме хубав национален стадион, но правим нещата както трябва.

Като приходи каква е равносметката, защото целият "Васил Левски" бе пълен?
- Може сами да сметнете. Защо да го правя аз?

Бяхте на официален обяд с представителите на Реал Мадрид. Какво си казахте и вярно ли е, че са ви поканили да гостувате в Мадрид?
- Мисля, че и там се представихме на ниво. Това е добра българска черта, която смятам, че притежавам Знаете, че българинът може няма пари да си храни семейството цяла седмица, но когато дойдат гости ще извади всичко на трапезата. Така че ние направихме това, което би направил всеки истински българин. Мисля, че всички наши гости останаха впечатлени, включително и тези от УЕФА. Както видяхте, номер 3 в йерархията на евроцентралата Джорджо Маркети бе седнал до Александър Александров на трибуната, така че присъствие то на ръководни кадри от централата бе сериозно.

Понякога не ви ли е идвало да се откажете от всичко това?
- Не! Смятам, че има смисъл. Естествено, че ни се иска да победим Реал Мадрид. Естествено, че ни се иска за кратко време да постигнем нещо, което другите са правили много години. Но това са реалностите. Господ обича силните. Сега помогна на Реал, но ще дойде и нашето време.

Ще продължават ли съдиите да обичат силните и в следващите мачове на Лудогорец в Шампионската лига?
- Това е нормално. Мисля че ако гледате и други мачове от Шампионската лига, ще видите, че винаги силни­те отбори имат някаква подкрепа. За съжаление това е орисията. Така че оттук нататък ние трябва да се борим с всичко - да показва ме характер и да побеждаваме.