Защитникът на Байерн Мюнхен Меди Бенатия заяви, че наставникът на тима Пеп Гуардиола няма нужда от съветите му, за да изведе баварците до победа срещу Рома тази вечер.

"Мисля, че  Гуардиола има добър екип, с който работи и винаги поставя под микроскоп съперниците, правейки им анализ", сподели Бенатия пред официалния сайт на Бундеслигата.

"Не смятам, че той се нуждае от съветите ми. Но ако има нужда от тях, тогава съм на разположение по всяко време."

"Преди жребия за групите на Шампионската лига усещах, че ще се паднем с Рома. Жребият беше в деня, в който бях официално представен в Байерн."

"Стоях в хотелската стая със съпругата и агента ми и бях сигурен, че ще се паднем с Рома. Когато това стана факт, аз бях много щастлив."

"Щастлив съм, защото имам възможността отново да се видя с моите приятели. Все още поддържам приятелски отношения с Миралем Пянич, Даниеле де Роси, Франческо Тоти и други."

"Феновете на Рома може да ме посрещнат с освирквания, но това не ме притеснява. Знам, че винаги съм давал най-доброто от себе си за Рома. За мен мачът тази вечер е специален."

"Рома е наистина много добър отбор, който е непредвидим. Знаем колко трудно ще бъде да спечелим на техен терен, но аз съм оптимист."

"Целта ни е да спечелим турнира. В последните пет години Байерн е бил три пъти на финала и аз искам един ден също да спечеля трофея", добави мароканецът.