Челси постигна лесна победа с 6:0 над словенския Марибор в среща от Група "G" на Шампионската лига, която се игра на "Стамфорд Бридж" в Лондон.

Домакините надиграха противника си и заслужено стигнаха до успеха, благодарение на който са лидери с актив от 7 точки.

Диего Коста не игра за отбора отново заради травма, но другите нападатели си свършиха отлично работата.

Реми откри резултата в 13-ата минута, но трябваше да напусне преждевременно терена няколко минути след това заради контузия.

Дрогба удвои от дузпа в 23-ата минута, а Тери също записа името си сред голмайсторите в 31-ата минута. Автогол на Вилер в 54-ата минута спомогна за по-голям разгром, а в 77-ата минута Азар също вкара след гол от дузпа. В 90-ата минута белгиецът реализира втори гол и оформи крайния резултат.

Гостите имаха шанс също да запишат поне един гол, но Ибраими пропусна дузпа в 64-ата минута.

Това бе и първи мач на "Сините" срещу словенски отбор, така че тази победа остава в историята.
 



Лондончани започнаха мача по-активно, но словенците първи стигнаха до голов шанс.

В 6-ата минута Бохар засече центриране с глава в наказателното поле от добра позиция. но ударът му не намери очертанията на вратата.

Пет минути след това бе регистриран и първият удар в мача, след като Оскар пробва късмета си с тупалка от 25 метра. Топката обаче бе малко в аут и премина покрай вратата на Ханданович.

В 12-ата минута пък много хубав нисък удар на Реми бе спасен от стража на гостите, като това бе и най-доброто положение от началото на мача.

Минута след това обаче Реми откри резултата в полза на своя отбор. 

Тери намери с хубаво извеждащо подаване французина, който излъга противников футболист и с удар от границата на наказтелното поле по земя прати топката в далечния ъгъл на Ханданович и даде аванс на тима си.

В 15-ата минута словенците бяха на косъм от изравнителен гол. Ибраими отправи много коварен удар при който топката отскачаше, но Чех се справи и парира.

Само минута след това Реми бе заменен принудително от Дрогба заради контузия, което бе доста лоша новина за домакините.

В 22-ата минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Тя бе отсъдена заради игра с ръка на Мертелж.

Зад топката застана Дрогба, който удвои преднината на отбора си.

През следващите минути домакините продължиха да бъдат доста активни на терена.

В 31-ата минута и Тери се разписа, за да направи преднината на отбора си класическа.

Сеск с прекрасно подаване видя капитана на отбора на далечната греда и за бранителя не остана нищо друго, освен да оползотвори ниското центриране и да вкара в опразнения ъгъл.

Минута преди края на полувремето Иванович пропусна страхотен шанс за гол, след като Ханданович не се намеси добре и топката попадна в бранителя на Челси. Неговият опит да реализира обаче бе неуспешен и изненадващо той прати топката над вратата от страхотна позиция.

След почивката домакините продължиха да мачкат противника. В 48-ата минута Зума засече с глава прекрасно центриране на Фабрегас, но стражът на гостите показа класа и спаси.

Пет минути след това домакините имаха още един шанс след добра комбинация между Дрогба и Азар, но белгиецът реши да изпробва удара си, вместо да продължи атаката. В крайна сметка вратата не бе особено застрашена.

В 54-ата минута домакините стигнаха до четвърти гол. Луис направи страхотен пробив и центрира ниско за далечната греда. Там Азар пое топката и опита да намери свой съотборник в малкото наказателно поле, но на близката греда топката рикошира в крака на Волер и влезе във вратата.

Пет минути след това Оскар опита късмета си от границата на наказателното поле, но ударът му бе блокиран.

В 63-ата минута гостите получиха дузпа заради нарушение на Матич срещу Ибраими. Последният обаче пропиля дузпата, като ударът му срещна гредата.

Две минути след това Азар можеше да реализира след страхотен пробив, но ударът му от добра позиция бе блокиран от Ханданович.

Оскар също пробва отново късмета си с техничен удар от наказателното поле, но топката излезе в аут.

В 77-ата минута домакините получиха и дузпа, след като реферът отсъди нарушение на Шулер срещу Иванович, като самият наказателен удар бе свирен доста леко от съдията. 

Зад топката застана Азар, който в крайна сметка успя да реализира и да открие головата си сметка в мача.В 90-ата минута отново белгиецът бе точен, за да оформи крайния резултат. Той бе намерен прекрасно с извеждащ пас, след което финтира двама бранители на гостите и с изключителен удар от наказателното поле вкара последното попадение за тима си.

ЧЕЛСИ - МАРИБОР 6:0

1:0 Реми 13'
2:0 Дрогба 23' дузпа
3:0 Тери 31'
4:0 Вилер 54' автогол
5:0 Азар 77' дузпа
6:0 Азар 90'

ЧЕЛСИ: Чех, Тери, Луис, Иванович, Зума, Фабрегас (60 - Аке), Вилян, Матич, Азар, Оскар (73 - Соланке), Реми (16 - Дрогба)

МАРИБОР: Ханданович, Шулер, Райвевич, Вилер (57 - Вършич), Меяц, Мертелж, Филипович, Ибраими (68 - Захович), Таварес (72 - Mенди), Бохар