Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев очаква изключително тактически мач срещу Базел в срещата между двата отбора от третия кръг в група "Б" на Шампионската лига утре от 21.45 часа на стадион "Васил Левски" в София.

Разградчани нямат проблеми с контузени играчи и Дерменджиев очаква отборът да покаже добра игра и да стигне до първа победа в надпреварата.

"Имаме 21 картотекирани и всички са добре. Базел имат проблеми, но те са за тяхна сметка и не мога да ги коментирам", заяви специалистът, цитиран от БТА.

"Състоянието на Златински е добро, но самият той има психологически проблем, че се притеснява повече за съпругата и детето си. Те нямат тежки травми, но са пострадали при катастрофата", допълни той.

Лудогорец загуби с по 1:2 първите си два мача срещу Ливърпул на "Анфийлд" и домакинството на Реал Мадрид. Базел пък претърпя поражение от испанския гранд с 1:5 на "Сантиаго Бернабеу", но се наложи над англичаните като домакин с 1:0.

"Мисля, че футболистите ни са готови за утрешния мач. Играчите повече мислят за Шампионска лига, защото отборът участва за първи път. В следващите години, когато участваме, те ще могат тази фаза да я преминават по-лесно."

"Изиграхме два много добри мача срещу много силни съперници като Ливърпул и Реал Мадрид. Базел също е много класен отбор. Утре ни чака тежък мач. Това, което играхме срещу Реал Мадрид и Ливърпул ще се опитаме да го повторим", допълни той.

Дерменджиев очаква много тежък мач срещу швейцарците и заради очакванията, че Базел е преодолим съперник за разлика от Ливърпул и Реал Мадрид.

"Мачът утре ще бъде изключително различен. Базел спечелиха 3 точки срещу Ливърпул и за тях ще бъде много важен мач. Ако те ни бият, ще стане много трудно за нас. Ако ние бием, за тях ще бъде сложно", каза той.

"Очаквам изключително тактически мач и от двама отбора. Трябва да се вложи много интелект, за да бъде спечелен един такъв мач. Ние ще играем така, че за спечелим", допълни Дерменджиев.

Специалистът смята, че предимството на Лудогорец най-вече е в силния колектив.

"Предимството на Лудогорец е в колектива. Те нямат толкова добър колектив. Вече добихме сравнително добра рутина в международните срещи и вярвам, че утре ще направим много добър мач", заяви Дерменджиев.

"Лудогорец винаги има високи цели. Затова за тези четири години постигна толкова много. Изключително важен мач за нас. Ако спечелим 3 точки, нещата стават различни. Ще зависи и от другите мачове в групата", добави той.

Базел няма да може да разчита на капитана си и основен голмайстор Марко Щрелер, който отпадна заради контузия.

"Не можем да бъдем спокойни, че Щрелер няма да играе. Базел има достатъчно добри футболисти, които да го заменят", смята Дерменджиев.

Швейцарците елиминираха Лудогорец в плейофите на Шампионската лига през миналия сезон с 4:2 в София и с 2:0 у дома.

"Мачовете от миналата година няма да окажат влияние. Те са съвсем различни. Лудогорец помъдря с мачовете в Лига Европа и в Шампионска лига. Момчетата знаят как да играят", смята Дерменджиев.