Германският Шалке сериозно опъна нервите на верните си почитатели, побеждавайки португалския Спортинг Лисабон с 4:3 в един от най-взривоопасните и драматични двубои в третия кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

Воденият от Роберто ди Матео тим се оказа догонващ в резултата след малко повече от четвърт час игра, когато Нани откри резултата за гостите.

Възловият момент дойде в 33-тата минута, когато Маурисио получи втори жълт картон и бе изгонен. Няколко секунди по-късно Чинеду Обаси изравни, а шест минути след почивката Клаас-Ян Хунтелаар изведе своите напред в резултата.

Шалке поведе с 3:1 чрез капитана Бенедикт Хьоведес в 60-тата минута и по всичко личеше, че ще съсипе останалия с човек по-малко опонент.

Въпреки това Спортинг показа характер и направи немислимото. Адриен Силва намали от дузпа в средата на втората част, а петнайсетина минути по-късно се разписа за 3:3.

Шалке натисна и успя да стигне до дузпа в добавеното време, реализирана от Ерик-Максим Чупо-Мотинг в 93-тата минута.

Интересното е, че реферът Карасев даде 11-метров наказателен удар за германците, въпреки че топката уцели голмайстора Силва в лицето, а не в ръката.

Шалке събра пет точки и на два пункта зад лидера Челси. Марибор е трети в групата с две точки, а Спортинг е на дъното само с една точка.