Манчестър Сити се издъни при визитата си на ЦСКА Москва и стигна само до равенство 2:2 на стадион "Арена Химки".

Това стана в среща от Група "Е" на Шампионската лига, която бе жизненоважна и за двата отбора.

С попадения на Агуеро и Милнър в 29-ата и 38-ата минути гостите стигнаха до комфортен аванс.

Думбия обаче намали в 64-ата минута, а в 85-ата Натхо изравни след дузпа, която бе леко спорна.

Георги Миланов игра цял мач за домакините. Двата тима си размениха по едно полувреме. През първото гостите бяха по-добрият отбор, а домакините играха по-силно след почивката.

След този мач Сити има 2 точки и е 3-и в своята група, докато ЦСКА е на последната позиция с една точка, като успя да прекъсне дълга серия от 6 поредни загуби в Европа.

След този резултат шансовете на Ман Сити за първите две места намаляват, тъй като отборът няма победа в първите си три мача от груповата фаза.
 



Домакините започнаха активно срещата и в 7-ата минута можеха да открият резултата. Натхо потърси с хубав пас Тошич, но Мангала се намеси и отклони топката с глава. Тя обаче попадна в краката на Муса, който с много силен удар от 30 метра прати топката встрани вратата, но не бе далече от целта.

Три минути след това ЦСКА създаде още една интересна ситуация, като Тошич опита късмета си с тупалка от 25 метра, но топката отново не намери очертанията на вратата и премина встрани нея. 

В 14-ата минута пък след грешна изчистване на Шенников, Сабалета получи възможност да отправи удар от няколко метра. Той насочи тупалката си към близката греда, но стреля неточно и пропусна нелош шанс за гостите.

През следващите минути обаче на терена не се създаде нищо кой знае колко опасно пред двете врати.

В 22-ата минута Мангала се намеси решително и изчисти топката от краката на Муса, който се опита да го финтира и да отправи удар, като прати кълбото в корнер.

В 29-ата минута Сити стигна до попадение и откри резултата в своя полза. 

Джеко бе изведен сам срещу вратаря, но изчака Агуеро да напредне и го намери, след което аржентинецът от близка дистанция не сгреши и вкара топката в опразнената врата.

Няколко минути след това Акинфеев показа добра реакция, след като изби много коварен удар на Джеко в корнер.

Сити стигна и до второ попадение в 38-ата минута, което бе дело на Милнър.

Агуеро отправи не особено прецизен удар към далечния ъгъл на вратата, който в крайна сметка се превърна в нещо като пас за Милнър и английският национал засече топката в опразнения ъгъл.

Само минута след гола Сити нацели и греда чрез Милнър, като във въпросната ситуация Джеко претендираше за дузпа, тъй като според него Игнашевич го е бил фаулирал. Крилото направи невероятен пропуск и не вкара топката в мрежата на празна врата.

След почивката ЦСКА опита да започне активно и в 47-ата минута Миланов получи хубав пас и можеше да отправи удар от няколко метра, но Сабалета му попречи.

Десетина минути след подновяването на играта Натхо опита късмета си от 20 метра, но ударът му бе много неточен.

Темпото през първите минути след почивката бе доста по-ниско, отколкото през първото полувреме.

В 62-ата минута Шенников спря една топка за Ерьоменко и последният отправи удар от неудобен ъгъл, но топката не попадна в очертанията на вратата.

Две минути след това Думбия намали. Муса бе изведен прекрасно в наказателното поле, след което пусна топката към своя съотборник, като го намери непокрит в малкия пеналт, и нападателят безпроблемно мушна топката в мрежата.

В 74-ата минута домакините, които се активизираха след попадението си, можеха да изравнят. След центриране от фаул Игнашевич, който бе непокрит, се размина на сантиметри да засече топката с глава от страхотна позиция в наказателното поле. 

В 85-та минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Думбия зае позиция пред Коларов и успя да го провокира да го подбутне, като съдията посочи бялата точка. Дузпата бе малко спорна. Наказателният удар бе реализиран от Натхо, който с техничен удар матира Харт. До края нямаше повече голове.

ЦСКА Москва - Манчестър Сити 2:2

0:1 Агуеро 29'
0:2 Милнър 38'
1:2 Думбия 64'
2:2 Натхо 85' дузпа

ЦСКА М: Акинфеев, В. Березуцки, Игнашевич, А. Березуцки (46 - Думбия), Шенников, Фернандес, Ерьоменко, Натхо, Тошич (69 - Ефремов), Миланов, Муса

МАН СИТИ: Харт, Компани, Сабалета, Коларов, Мангала, Милнър, Силва (78 - Фернандиньо), Туре, Фернандо (86 - Фернандо), Агуеро, Джеко (72 - Навас)