Треньорът на Аякс Франк де Бур остана доволен от характера на отбора срещу Барселона, макар че тимът му загуби с 1:3 при гостуването си на "Ноу Камп". 

Той обаче изрази недоволството си от слабата игра на своя отбор през първото полувреме на срещата.

"Помолих отбора да демонстрира нашата класа, но аз не видях това нещо през първото полувреме. Ние просто не успяхме да покажем, че можем да играем футбол по време на първата част и създадохме може би едно малко положение за първите 45 минути", обяви специалистът на пресконференцията след мача.

"Играчите обаче сами се вдигнаха и показаха много по-силна игра след почивката. Бе много важно, че играхме добре през второто полувреме. Направихме всичко, което бе по силите ни, за да стигнем до добър резултат. В края на крайщата обаче това не бе достатъчно".

"Моите футболисти ще придобият опит с участието си в такива мачове. На нас ни липсваше просто малко късмет в този мач. Ние вкарахме един гол на противника, но имахме още шансове. Ако ги бяхме вкарали кой знае как щеше да приключи този мач. През миналата година например халфовата ни линия бе съвсем различна, но сега загубихме някои играчи заради контузии".

"Това не е извинение. Неймар и Меси са като Бейл и Роналдо. Тяхното ниво е извънземно. Във всеки мач те играят феноменално. Аз обаче вярвам, че Фелтман и Ван Райн се справиха доста добре. Имаше много ситуации в които те бяха един на един срещу звездите на Барса, но се бореха до последно", завърши треньорът на Аякс.