Наставникът на Шалке Роберто Ди Матео и нападателят на тима Клаас-Ян Хунтелаар приеха със смесени чувства победата с 4:3 над Спортинг, която опъна да краен предел нервите на всички, които обичат "кралско-сините".

Още по темата

 

"На моменти играехме доста добре и контролирахме мача. След като те намалиха резултата при втория си гол, ние се позагубихме и получихме изравнителен гол, защото бяхме лошо позиционирани в защита", сподели Ди Матео.

"Но ние сме щастливи, че успяхме да спечелим трите точки, каквато беше целта ни. Понякога късметът е срещу теб, друг път е с теб. Снощи ние имахме късмет."

"Не съм разочарован, защото победихме. Но когато си водил с 3:1 и играеш с човек повече на терена, трябва да контролираш мача доста по-добре."

"Имаме нужда от малко повече време, за да подобрим манталитета  и организацията си. Не сте единствените, които си мислеха, че всичко е решено при гола на Хьоведес за 3:1."

"От първия ми ден в Шалке Чинеду Обаси се представя страхотно на тренировките и си заслужи място в титулярния състав. Той заслужава да бъде на терена. Имаше важна роля при всеки един от първите ни три гола."

"Той игра много добре. Смятам, че нашите фенове са се насладили на мача повече, отколкото аз. От гледната точка на един треньор това беше луд мач", добави Ди Матео.

Клаас-Ян Хунтелаар заяви: "Когато съперникът ти е останал с човек по-малко, трябва да контролираш мача по-добре. Можехме да си помогнем, като ги поставим под напрежение. Позволихме им да се върнат в срещата и ако трябва да съм честен, не се прибирам с добро чувство. Единственото положително нещо е победата. Имаме да си говорим много неща".