Нападателят на Шахтьор Донецк Луис Адриано стана едва вторият футболист след Лионел Меси, който вкарва пет гола в един мач от Шампионската лига. Стрелецът го направи при победата със 7:0 като гост на БАТЕ Борисов, който още стряска съня на родните Левски и Литекс.

"Много съм щастлив, че успях да реализирам пет гола и да получа наградата за играч на мача. Бих искал да благодаря на своите съотборници, защото те ми помогнаха да вкарам тези голове и да играя толкова добре снощи", каза скромният Луис Адриано след историческото постижение.

"Просто съм щастлив, че успях да се разпиша пет пъти в един мач. За мен всеки от головете е много красив, за мен е специално, че успях да ги отбележа. може би първият ми хареса най-много."

"Да вкараш хеттрик е фантастично, но пет гола в един мач - това е нещо огромно. сега вече мога да се похваля, че съм вкарал пет гола в един мач на Шампионската лига", каза още Луис Адриано.

Неговият треньор Мирча Луческу допълни: "Преди всичко ние взехме важни три точки. Мачът беше вълнуващ, особено през първото полувреме. Научихме си урока от мача с Порто, когато ни вкараха два гола в последните четири минути. Очаквам да видя различен БАТЕ в следващия мач, нямам съмнения в това".