Треньорът на Барселона Луис Енрике остана много доволен от домакинския успех с 3:1 над Аякс в Шампионската лига, който отборът постигна късно снощи на своя "Ноу Камп".

"Хареса ми начина по който играхме много, ако трябва да бъда честен. През първото полувреме се представихме по-добре и създадохме много голови шансове", обяви той на пресконференцията след мача.

"Ние успяхме да вкараме две попадения през него, но можехме да отбележим и още и на практика да убием мача. Доволен съм от резултата, който постигнахме".

"Постигнахме нашата цел и победата ни е напълно заслужена".

"Когато обаче имахме преднина от 2:0 не контролирахме мача по този начин, по който искахме. Играчите обаче все пак не са машини и могат и да допускат грешки".

"Можехме да притиснем повече противника в заключителната част на второто полувреме. Винаги има нещо, което може да се подобри, но ние няма да търсим някакви извинения, защото все пак това е футболът. В него има и грешки".

"Вярвам обаче, че ние бяхме по-добрият отбор от Аякс. Да, наистина играхме страхотно през първото полувреме, но за мен като футболен треньор би било логично да си мисля, че един отбор не може да играе с това темпо цял мач".

"Това зависи от много неща все пак. Трябва да се стремим да бъдем един стабилен отбор. Много се надявам, че тимът ми ще играе през целия сезон така, както игра през първото полувреме срещу Аякс", завърши той.