Реал Мадрид не остави никакви шансове на Ливърпул и спечели класическа победа с 3:0 като гост на "Анфийлд" в мач от Шампионската Лига.

Кристиано Роналдо откри резултата в средата на първото полувреме, след хубава асистенция на Хамес Родригес. С това португалецът записа своето 70-то попадение в Шампионската Лига и се приближи само на гол от рекорда на Раул.

Малко след това Карим Бензема вкара втори гол, след като прехвърли от малък ъгъл Миньоле с параболичен удар с глава. Малко преди почивката отново французинът добави трети гол след като Пепе се пребори за топката при центриране от корнер.

Ливърпул удари греда точно в края на първото полувреме,но това бе една от малкото смислени атаки на домакините. През второто полувреме Реал имаше един куп контраатаки, но Роналдо и най-вече Хамес действаха разконцентрирано и не можаха да направят победата още по-изразителна.

Въпреки това Реал постигна категоричен успех, който бе първи изобщо срещу Ливърпул. Същевременно мадридчани си отмъстиха за позорната загуба с 0:4 на осминафиналите на Шампионската Лига през 2009 година, докато Карло Анчелоти за втори път си върна на Ливърпул за загубата на финала на Шампионската Лига в Истанбул докато бе начело на Милан.


В 6-та минута Рахим Стърлинг получи пас на скорост и бе блъснат силно от Алваро Арбелоа, но съдията прецени, че има чиста игра тяло в тяло.
 
Две минути по-късно Роналдо се вряза от крилото и от границата на наказателното поле нанесе точен удар в очертанията на вратата, но без да изненада Миньоле.

В 11-та минута на свой ред Джерард нанесе опасен удар от дистанция и топката тупна коварно пред Икер Касияс, но все пак той успя да избие.

Играта бе прекъсната за кратко заради аркада на Хамес Родригес, заради което се наложи да му бъде залепена веждата и да му бъде сменена оцапаната с кръв фланелка.

Последва спокойна игра, но постепенно Реал наложи натиск и пренесе играта в половината на съперника. Така в 22-та минута мадридчани заслужено откриха резултата.

Голмайстор очаквано бе Кристиано Роналдо. Той получи хубав копващ пас от Хамес и след като Ловрен не можа да пресече с шпагат, португалецът изпревари Шкъртел и чукна технично покрай Миньоле. Това бе неговият първи гол на "Анфийлд" и същевременно попадение номер 70 в Шампионската Лига.

Реал продължи да е по-активният отбор и Роналдо намери пролука в защитата на границата на наказателното поле, но ударът му мина покрай вратата.

В 30-та минута резултатът стана 2:0 за белите. Тони Кроос центрира към втората греда към Бензема, като Глен Джонсън първо покри засадата на французина, а след това увисна под топката и нападателят с много техничен параболичен удар с глава прехвърли Миньоле.

Пет минути преди почивката мадридчани имаха много опасна контраатака, при която Роналдо бе изведен сам по крилото, но бе застигнат от Глен Джонсън в наказателното поле и не можа да го финтира. От получилия се корнер обаче падна трети гол.

Шкъртел и Ловрен увиснаха под топката след центрирането и Пепе овладя на гърди и чукна под носа на Миньоле. Топката вероятно нямаше да влезе в мрежата, но Бензема засече между двама съперника отблизо в мрежата.

Ливърпул можеше да върне един гол след само две минути. Балотели центрира полуниско от крилото и Джо Алън засече от границата на наказателното поле, но Касияс се хвърли и с върха на пръстите си отклони едва-едва, но достатъчно, за да мине топката на сантиметри от гредата.

В самия край на полувремето англичаните бяха още по-близо до гол, но силният удар от дистанция на Коутиньо тресна страничната греда.

На полувремето Брендън Роджърс извади напълно обезличения Балотели и пусна на негово място Адам Лалана.

Втората част започна много оживено. Реал Мадрид имаше две опасни атаки, като при първата Хамес нанесе фалцов удар малко над горния далечен ъгъл на вратата, а след това при скоростна контраатака той можеше да бъде изведен непокрит от Иско, но халфът се полакоми да стреля и бе блокиран.

За Ливърпул Лалана пробва удар от наказателното поле, но топката срещна тялото на защитник. След това английският национал не овладя добре топката непокрит в наказателното поле и пропусна добра възможност.

В 55-та минута Бензема преодоля шпагата на защитник по крилото и проби към наказателното поле. На втората греда тичаше Иско, но французинът реши да поднесе назад към Роналдо и защитник пресече паса.

Разсеяната игра в защита на Ливърпул не спираше. Шкъртел загуби топката от Роналдо пред наказателното поле и португалецът навлезе отляво, но от малък ъгъл не можа да преодолее Миньоле със силния си удар.

В 64-та минута Роналдо направи пропуск, който накара съотборниците му да се хванат за главата и да се засмеят. Иско проби отляво и центрира пред наказателното поле, където Бензема от въздуха отклони към португалеца. Той овладя под носа на защитник и излезе абсолютно сам срещу Миньоле, но не можа да прокара топката покрай него.

Брендън Роджърс сякаш се предаде и реши да спести силите на основните си играчи. Така той извади Хендерсън и Коутиньо и пусна Емре Джан и Лазар Маркович. Реал продължи да има опасни атаки и при поредната такава Хамес имаше само един защитник пред себе си, но по нелеп начин подаде право на него, вместо да изведе Роналдо.

Едва в 69-та минута се наложи Касияс да прави спасяване през второто полувреме, избивайки под гредата удар от дистанция на Стърлинг.

Последваха нови две опропастени опасни атаки на Реал от Хамес. В 72-та минута Ливърпул имаше добра възможност, след като Стърлинг поднесе към към Маркович в наказателното поле, но той не стреля веднага, а след това топката рикошира в защитник и мина покрай вратата.

Реал не спираше с опасните контраатаки и Бензема поднесе към Хамес на стрелкова позиция, но той от десетина метра би покрай страничната греда.

Четвърт час преди края Карло Анчелоти реши да спести сили на Роналдо предвид предстоящото дерби срещу Барселона и го замени със Сами Кедира. Интересното е, че някои фенове на Ливърпул дори аплодираха португалеца.

Лука Модрич нанесе удар през купа от играчи, който обаче не изненада Миньоле. Последва нова тактическа смяна за Реал и Кроос бе заменен от Ияраменди.

 


Ливърпул - Реал Мадрид 0:3

0:1 Роналдо 22
0:2 Бензема 30
0:3 Бензема 40

Ливърпул: Миньоле, Джонсън, Шкъртел, Ловрен, Морено, Джерард, Хендерсън, Алън, Коутиньо (67 Маркович), Стърлинг, Балотели (46 Лалана)

Реал Мадрид: Касияс, Марсело (84 Начо), Пепе, Варан, Арбелоа, Кроос (80 Ияраменди), Модрич, Иско, Хамес, Роналдо (75 Кедира), Бензема