Треньорът на Рома Руди Гарсия не бе на себе си от разочарование след кошмарната загуба с 1:7 от Байерн в Шампионската лига.

Неговите очаквания за прекрасен мач, които той изрази на пресконференцията преди сблъсъка, определено така и не се сбъднаха.

Френският наставник на италианския вицешампион пое цялата вина за загубата и отказа да обвинява футболистите си за каквото и да било.

"Това беше просто едно тактическо бедствие. Байерн показа, че е много силен отбор. Грешката обаче бе моя, а не на футболистите", започна Гарсия на пресконференцията след мача.

"Загуба срещу Байерн е винаги възможна, защото те така или иначе печелят почти всичките си мачове, но да загубим по такъв начин е наистина адски болезнено".

"Както вече казах, аз поемам отговорността, защото не избрах правилните нагласа и стратегия. Когато трябваше да покажем топ ниво в мача, ние правехме точно обратното. Единственото хубаво нещо е, че Манчестър Сити и ЦСКА Москва завършиха наравно и ние запазваме втората си позиция в класирането".

"Защитавахме се ужасно зле. След само няколко минути те ни вкараха първия гол и тогава нещата станаха много лесни за тях. След почивката имахме някакви шансове за гол, но Байерн показа, че не само са най-добрият отбор в света, но имат и най-добрия вратар".

"Аз съм много разочарован от последните два гола, които допуснахме. През второто полувреме показахме, че имаме гордост, но само това. Трябва да вярваме в себе си и да си вземем поука от тази загуба. Бяхме по-скоро зрители тази вечер, а не участници в мача. Трябва да променим това нещо, защото след две седмици ще играем в Мюнхен. Моите футболисти не заслужават да губят по този начин", завърши специалистът.