Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо призна, че отборът е готов да победи Шалке 04 при визитата си в Германия утре и по този начин да си осигури участие в следващата фаза на турнира.

Лондончани в момента са лидери в групата, но отборът още има теоритична възможност да се изложи и да отпадне от груповата фаза на турнира, а Моуриньо дори загатна за подобна възможност и призна, че именно за да бъде избегната отборът трябва да си свърши работата утре перфектно.

"Имаме два мача пред себе си, за да си свършим работата и да се класираме за директните елиминации. Очевидно обаче би било по-добре за нас да си осигурим класирането напред още след мача срещу Шалке", призна Специалния на пресконференцията преди мача.

"През декември ни предстоят наистина много мачове и ще бъде супер ако можем да избегнем напрежението от Шампионската лига. За тази цел ни трябва победа с която можем да продължим напред още след мача във вторник".

"Реалността е такава, че се нуждаем от точки и ще се опитаме да ги спечелим. Да се озовем в Лига Европа би било много, много лошо за отбора, защото един тим се справя по-добре и еволюцията при него става много по-бързо, когато играе с възможно най-силните противници".

"Аз вече казах на футболистите, че отпадане в Лига Европа би било много разочароващо за нас. Ди Матео? Не съм тук, за да говоря за него. Тук съм да говоря за мача", каза той.