Треньорът на Рома Руди Гарсия призна, че отборът ще играе на всяка цена за победа при утрешната визита на ЦСКА Москва.

Равенство също може да e достатъчно на "Римските вълци", но въпреки това французинът иска успеха на всяка цена.

Ако Рома илезе краен победител утре и същевременно Манчестър Сити загуби от Байерн, тогава отборът от "Вечния град" ще си гарантира мястото на директните елиминации в Шампионската лига.

"Дори и равенство може би ще бъде полезен резултат за нас, но ние ще играем за победа. Това, че постигнахме победа с 5:1 в първия мач, не означава нищо", призна треньорът на Рома, на пресконференцията преди мача.

"Това, че и равенство би ни свършило работа при определен сценарий, не значи, че ще играем за такъв резултат"

"Когато се върнем назад и погледнем към визитите си в Манчестър, Неапол и Мюнхен мога да кажа, че не успяхме да стигнем до това, което искахме. Трябва да погледнем обаче на нещата по-глобално. Ние не сме се справили перфектно, но мисля, че сме направили достатъчно, за да сме в играта".

"Когато стана ясен жребият никой не мислеше, че след четири мача ние ще имаме шанс да се класираме напред в турнира и то още след петата среща".

"Знаем много добре, че съдбата е в нашите ръце и мисля, че ние имаме предимство срещу ЦСКА, тъй като стигнахме до успех в първия мач".

"Не трябва да разчитаме на другите отбори. Ние ще направим всичко възможно да спечелим, дори и въпреки факта, че осъзнаваме, че ще ни бъде много трудно".

Французинът дебело подчерта, че схемата с която ще излезе отбора далеч не е най-важното нещо. Ясно е, че Рома ще играе в схема 4-4-2, като Алесандро Флоренци ще действа на десния бек по всяка вероятност.

"Ще имаме десен бек в утрешния мач. Това ще бъде някой от играчите, които съм взел на тази позиция - Сома, Флоренци или някое друго име. Майкон не е готов за игра. Схемата на игра обаче не е най-важното нещо. Важно е как ще подходим психически към самия мач. Трябва да направим живота труден на нашия противник", завърши Гарсия.