Лео Меси счупи поредния рекорд, след като стана еднолично голмайстор номер едно в Шампионската Лига.

Аржентинецът реализира хеттрик при победата с 4:0 като гост на кипърския АПОЕЛ на стадион "Нео ГПС". Така той вече има 74 попадения и задмина Раул, който има 71. Трети е Роналдо със 70 гола.

Преди това Луис Суарес откри резултата в средата на първото полувреме с първия си гол с екипа на Барселона.

Към края на мача и двата отбора завършиха с човек по-малко заради червени картони на Рафиня и Гийерме.

Това бе първата победа на Барселона като гост на кипърски отбор, благодарение на което тимът на Луис Енрике запази дистанцията от една точка до лидера в групата ПСЖ.

Двата тима ще излъчат победителя в директен двубой помежду си на "Ноу Камп" в последния кръг.



В състава на Барселона заради контузията на Матийо в центъра на защита започнаха Марк Бартра и Жерард Пике. В халфовата линия пък Бускетс бе получил почивка и вместо него рядък шанс да играе в по-предна позиция получи Масчерано.  Неймар също бе на пейката и партньор на Меси и Суарес в атака бе Педро.

Барселона можеше да открие резултата още в 3-та минута чрез Лео Меси, но той от отлична позиция стреля право във вратаря.

В 14-та минута Ракитич получи точно центриране в наказателното поле, но не можа да придаде сила на удара с глава и вратарят лесно спаси.

Три минути по-късно Меси опита двойно подаване с Ракитич по крилото и с малко късмет излезе зад защитата. След това без да се лакоми поднесе към Луис Суарес, но неговият удар от 7-8 метра бе спасен от Пардо.

В средата на полувремето Меси можеше да запише асистенция с прецизно премерен копващ пас зад защитата, но изскочилият зад нея Жорди Алба стреля неточно от воле над вратата.

Превъзходството на Барселона продължи и в 27-та минута гостите заслужено откриха резултата. Луис Суарес чудесно финтира съперник със завъртане пред наказателното поле и след това с точен диагонален удар прати топката в далечния ъгъл на вратата.

Десет минути по-късно Лео Меси влезе в историята, като счупи поредния си рекорд. Той отбеляза 72-я си гол в Шампионската Лига и изпревари Раул като голмайстор номер едно в турнира. Той опита двойно подаване с Рафиня, който реши да стреля от границата на наказателното поле. Топката обаче дойде към Меси, който подложи крак, отклони траекторията и направи Урко Пардо безпомощен.

В 42-та минута гредата спаси АПОЕЛ от трети гол. Суарес взаимодейства с Меси и стреля остро от 12 метра, но тресна страничната греда.

В началото на второто полувреме и Педро можеше да се разпише, когато получи топката в наказателното поле и нанесе диагонален удар през защитник, но топката облиза страничната греда от външната страна.

В 58-та минута Меси вкара нов гол. Алвеш пресече лошо изчистена топка и веднага даде извеждащ пас в наказателното поле за Меси, който с елегантен копващ удар стреля покрай вратаря в мрежата.

В 65-та минута АПОЕЛ имаше първото си положение за гол в мача. След контраатака топката бе поднесена по земя в наказателното поле за влезлия току що Де Винченти и той нанесе остър удар, но Тер Щеген спаси чудесно с една ръка.

В ответната атака Суарес се опита да повтори изпълнението си от първото полувреме и стреля диагонално покрай защитник, но топката мина на половин метър от гредата.

В 69-та минута Барса остана с човек по-малко. Рафиня фаулира съперник с шпагат отзад и съдията нямаше избор, освен да му покаже жълт картон, който бе втори за него.

Въпреки това каталунците продължиха да доминират и Суарес имаше отличен шанс за гол, когато отбита топка дойде право към него, но той от 7-8 метра стреля във вратаря.

В 84-та минута и АПОЕЛ остана с човек по-малкос, след като Гийерме влезе брутално с бутоните напред срещу Педро и получи червен картон.

Три минути преди края на редовното време Меси оформи своя хеттрик. Той много съобразително остави топката да мине покрай него при ситуация на засада и това позволи на Педро да застигне топката на втората греда, да я поднесе назад и Меси засече отблизо в мрежата.


АПОЕЛ - Барселона 0:4

0:1 Суарес 27
0:2 Меси 38
0:2 Меси 58
0:4 Меси 87

АПОЕЛ: Пардо, Марио Серхио, Гийерме, Карлао, Антониадес, Нуно Мораиш, Винициус (74 Джебур), Тиаго Гомес, Алонефтис (46 Ефрем), Мандука (63 Де Винченти), Шеридан

Барселона: Тер Щеген, Алвеш, Бартра, Пике, Алба (63 Адриано), Масчерано, Рафиня, Ракитич (62 Шави), Педро, Суарес (75 Бускетс), Меси