Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола категорично отхвърли опасенията, че неговите възпитаници са отишли на екскурзия до Манчестър за днешния мач със Сити.

По време на вчерашната си тренировка баварците демонстрираха отлично настроение и се забавляваха като малки деца. Те вече си подпечатаха първото място в групата и двубоите им с "гражданите" и ЦСКА Москва са протоколни.

"Ние играем на страхотен стадион в държава, където футболът е много важен. За нас е важно да покажем нашата игра и да продължим да се развиваме и подобряваме", каза Гуардиола на пресконференцията.

"За да играеш футбол ти трябва напрежение, ние трябва да имаме нещо, за което да се борим. Дори ти е нужен и малко страх, за да играеш футбол."

"В това отношение Манчестър Сити има предимство. Мачът е по-важен за тях, отколкото за нас. Но ние трябва да защитим нашия отбор, нашия клуб. Не сме дошли тук за да се забавляваме, а да защитим престижа си."

"Моето мнение за Манчестър Сити няма значение. Тяхната позиция в Шампионската лига си остава същата. Ние заслужавахме победата у дома срещу тях, но спечелихме в 90-тата минута. Ако това не се беше случило, аз нямаше да съм толкова спокоен. И ние щяхме да играем тази вечер за класирането си напред", добави Пеп.