Манчестър Сити - Байерн Мюнхен, двубой от група "Е" на Шампионската лига. Стадион "Етихад", 21.45 часа българско време.

 

Групата на Манчестър Сити:

Вратари: Харт, Кабайеро

Защитници: Саня, Компани, Демикелис, Настасич, Боята, Клиши, Сабалета, Мангала

Полузащитници: Синклер, Милнър, Навас, Фернандо, Насри

Нападатели: Йоветич, Агуерo

Контузени: Коларов, Силва, Джеко

Наказани: Фернандиньо, Яя Туре


Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари: Нойер, Цингерле

Защитници: Данте, Боатенг, Бернат, Бенатия, Рафиня

Полузащитници: Швайнщайгер, Гьотце, Робен, Алонсо, Рибери, Шакири, Хойберг, Роде, Шол, Гаудино, Вайзер

Нападатели: Левандовски, Мюлер

Контузени: Мартинес, Тиаго Алкантара, Бадщубер, Рейна, Щарке, Писаро, Алаба, Лам

 

Прогноза на Gol.bg:

Байерн Мюнхен вече си осигури не само класиране в следващата фаза на турнира, но и първото място в групата. Германският първенец ще играе изцяло за честта си, докато английският шампион има нужда от задължителна победа, за да съхрани шансовете си за излизане от групата.

Двата тима се срещат за трети път в груповата фаза на Шампионската лига, като до този момент винаги си разменят по една победа. Ако тенденцията се запази, тази вечер момчетата на Мануел Пелегрини трябва да се поздравят с успех.

Те обаче спечелиха само две точки в първите си четири двубоя и по никакъв начин не показаха големите си амбиции в турнира. В същото време Байерн започна пестелива, после унищожи Рома насред Рим и след победа над римляните в Мюнхен си гарантира първото място в групата.

Байерн няма загуба в последните си 18 официални мача, като за последно воденият от Пеп Гуардиола тим загуби от Борусия Дортмунд за суперкупата на Германия. Мануел Нойер не е допускал попадение в продължение на 329 минути.

Само два отбора са успявали да се класират напред, след като се спечелили две (или по-малко) точки в първите си четири мача.

През сезон 2002/03 това стори Локомотив Москва (с 1 точка в първите 4 мача), а през сезон 2004/05 действащият по онова време европейски шампион Порто бе в същото положение като Сити.

Напрежението при домакините със сигурност ще си каже думата, докато баварците ще имат удоволствието да разкрият на какво са способни, без да гонят задължително добър резултат. Ще заложим на зрелищно равенство, което ще минимизира шансовете на Сити да излезе от групата.

 

Резултат:  Манчестър Сити - Байерн Мюнхен 2:2

 

Прогнозирай мачовете от Шампионската лига и спечели страхотни награди​