Монако успя да постигне нова победа над Байер Леверкузен в Шампионската лига. Отборът от княжеството стигна до минимален успех с 1:0 в среща от Група "С" на турнира.

По този начин преди последните мачове от групите "Монегаските" заеха 2-ото място в класирането с актив от 8 точки и са само на точка от "Аспирините", които са лидери, но и само на точка пред Зенит. 

Димитър Бербатов бе сменен в продължението след редовното време от Траоре. Той имаше принос за попадението на Лукас Окампос, което падна в 72-ата минута. Като цяло обаче българинът нямаше ден.

Българинът видя с хубаво подаване Дирар, който центрира брилянтно от фланга в наказателното поле и неговият съотборник засече с крак топката точно на границата, на малкото наказателно поле.

Срещата започна с прекрасен шанс за домакините и още в 3-ата минута Калханоглу пропусна отличен шанс и от добра позиция прати топката право в ръцете на вратаря.

В 26-ата минута и Сон пропусна отличен шанс за германците, след като Карвальо в последния момент блокира с бедро негов удар и предотврати чист гол.

Само десет минути след това Бендер нацели напречната греда и така домакините пропуснаха още един шанс за гол.

Малко преди края на полувремето Бербатов отправи удар от 35 метра, който логично обаче бе неточен. 

След почивката темпото не бе особено високо, като в 69-ата минута Калханоглу отправи прекрасен удар към вратата на гостите, но като по чудо топката не влезе в мрежата.

В 72-ата минута обаче Окампос даде аванс на гостите доста изненадващо, след като засече прекрасно с крак центриране на Дирар пред малкото наказателно поле. Преди това пък Бербатов видя с хубав пас асистента за гола. До края на мача резултатът се запази и не паднаха повече голове.