Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола изрази задоволство от представянето на своя тим, въпреки поражението с 2:3 от Манчестър Сити.

Още по темата

 

Баварците останах с човек по-малко още в 20-тата минута заради червения картон на Меди Бенатия, но още до почивката осъществиха пълен обрат и през втората част контролираха играта.

Пет минути преди края Серхио Агуеро изравни, а в добавеното време аржентинецът донесе трите точки на "гражданите".

"Въпреки поражението, аз съм много горд от моя отбор. Играхме с десет души през по-голяма част от срещата, но продължавахме да доминираме в притежанието на топката и показахме агресивна игра", заяви Гуардиола.

"Но тези неща се случват в Шампионската лига, ние можем да приемем това като урок. Това е мач от груповата фаза. Ако ти се случи на елиминационната фаза, тогава си аут от турнира."

"Ако погледнете цялостното ни представяне вчера, ще видите, че не ни липсваше концентрация. Тъжно ми е за играчите, защото в края вече бяхме уморени. Играхме невероятно. Серхио Агуеро е футболист, който винаги носи опасност, но това е футболът."

"Доминирахме, но направихме две грешки и затова загубихме. Играчите ми не заслужаваха това. Разбира се, че поздравявам Сити, те имат шансове да продължат напред. Ние ще се опитаме да победим ЦСКА."

"През този сезон сме по-добри, отколкото през миналия, защото вече се познаваме по-добре. През миналия сезон имахме кратки периоди, в които играехме добре, но не винаги", каза още испанецът.