Наставникът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп заяви в шеговития си тон, че мачовете в Шампионската лига са като възможност за отдих на неговите момчета.

"Жълто-черните" показват две лица през този сезон, печелейки всичките си мачове в ШЛ и правейки най-слабия си старт в ерата "Клоп" в Бундеслигата.

"Ние също сме под напрежение в Шампионската лига и то е свързано със спечелване на първото място в групата. Искаме на всяка цена да завършим на върха. Не сме под същия натиск като Арсенал в турнира, но пък изпитваме подобно нещо в Бундеслигата", каза Клоп, цитиран в официалната страница на Борусия в интернет.

"Само като се сетя за ситуацията ни в Бундеслигата и гледам на Шампионската лига като на почивка... В последните ни четири мача изиграхме шест силни и две слаби полувремена. Но точно тези две полувремена направиха така, че загубихме два мача, единият от които завърши 2:2. Това е нашият проблем."

"Нямам представа каква е ситуацията в Арсенал. Да, Челси е лидер във Висшата лига, Манчестър Юнайтед има проблеми, Манчестър Сити напоследък имаше проблеми в Шампионската лига. Висшата лига е много силна. Нормално е Арсен Венгер да е под напрежение. Аз също съм под напрежение. То не идва от шефовете, феновете или от медиите. Сам си създавам напрежение."

"Какво мога да кажа за критиците на Месут Йозил - когато той е на терена, никой не го иска. Когато не е на терена, липсва на всички. Шинджи Кагава? Той изигра добри мачове, но и няколко не толкова добри. Той ще става по-добър."

"Гледахме първото полувреме на Арсенал - Манчестър Юнайтед след мача ни с Падерборн. Арсенал беше по-добър, но загуби. Във футбола е така. Арсенал е много силен, особено ако го оставиш да бъде силен. Нашата задача тази вечер е да не допускаме това."

"Не намирам паралели с Арсенал. Те имат контузени футболисти, но ние имаме повече контузени играчи и по-големи проблеми от тях."

"В последния ни мач в Бундеслигата не ни зачетоха чист гол, спестиха червен картон за съперников футболист. Но когато сме доминирали по такъв начин през първото полувреме и изпуснем победата след два гола аванс, тогава вината си е изцяло наша. Късметът трябва да си го заработиш."

"Имаме нужда от мача с Арсенал, за да постигнем желаната от нас стабилност в Бундеслигата, защото не се намираме в най-добрата си форма", завърши своето изказване Клоп.