Реал Мадрид спечели рекордна 15-та поредна победа, след като надделя с 1:0 като гост над Базел в мач от Шампионската Лига, игран на стадион "Занкт Якоб Парк".

Кристиано Роналдо отбеляза единствения гол в мача след чудесна акция на Карим Бензема. Белите не блестяха както обикновено, но си свършиха работата. С малко повече късмет и Гарет Бейл можеше да се разпише, но уцели напречната греда.

Така мадридчани запазиха стопроцентовия си актив от пет победи в пет мача в Шампионската Лига. Същевременно те изравниха и клубния рекорд за най-много поредни победи във всички турнири. През уикенда те могат и да го подобрят, ако победят като гост Малага в Примера Дивисион.



Домакините имаха хубава атака още във 2-та минута, но вместо да опита да стреля сам от границата на наказателното поле, Зуфи потърси намиращ се в засада съотборник.

В следващите минути обаче играта бе доста спокойна и двата отбора стигаха до наказателните полета без да създават опасни възможности. В 16-та минута Реал имаше възможност за скоростна контраатака, но Роналдо не подаде добре на Бейл, който имаше огромно пространство пред себе си.

Малко по-късно Роналдо пробва остър удар от малък ъгъл и вратарят не можа да улови топката, но нямаше кой да направи добавка. Гарет Бейл се отличи с добър пробив отдясно в наказателното поле, но след това центрирането му към Роналдо бе лошо.

Оборотите спаднаха още повече и дълго време не се случваше нищо креативно на терена. В 35-та минута обаче Карим Бензема изригна и изработи гол за Реал Мадрид. Той преодоля съперник по крилото, след това навлезе в наказателното поле и поднесе назад към Роналдо, който засече на празна мрежа.

Серхио Рамос се опита да върне Базел в мача с нелеп опит за технична игра докато бе последен в защита. Емболо му отне топката, но след това не можа да премине покрай Варан в наказателното поле. След това и Арбелоа допусна грешка пред наказателното си поле и това позволи на Гонсалес да стреля от дистанция, но след рикошет в защитник топката дойде спокойно в ръцете на  Навас.

Базел обаче се бе активизирал и в следващата атака Гаши отправи прострелно центриране пред вратата, което бе засечено от Емболо на сантиметри покрай зеещата празна мрежа. Впоследствие се оказа, че нападателят е бил в тънка засада. Две минути преди почивката Емболо не бе в засада, получавайки центриране от другото крило, но под натиска на защитник засече покрай вратата.

В началото на второто полувреме Реал поиска дузпа след като удар с глава на Серхио Рамос се удари в ръката на защитник пред вратата, но очевидно нямаше умисъл. Минута по-късно Фабио Коентрао имаше късмет да се размине само с жълт картон за влизане с опасно високо вдигнат крак срещу Емболо.

В 50-та минута Реал имаше много опасна контраатака, но подаването на Хамес към втората греда за Роналдо бе съвсем малко по-силно от необходимото. В следващата минута португалецът стреля силно от пряк свободен удар и принуди Ваклик да се хвърля, за да  избие до гредата.

В 56-та минута Базел пропусна невероятно положение. Фрай игра добре пред наказателното поле и подаде встрани за Гаши, той финтира защитник и се озова на чиста позиция, но след това стреля кошмарно лошо. При ситуацията топката, която почти излизаше в тъч, се удари в ръката на Серхио Рамос, но определено нямаше умисъл.

Десет минути по-късно Гаши отново имаше възможност, след като стреля с глава от границата на наказателното поле, но успя да прехвърли Навас и сантиметри го разделиха от зрелищен гол.

В следващата атака Базел отново имаше отлична възможност. Емболо проби в наказателното поле, заобиколи Навас и отправи удар, но вратарят се хвърли и спаси решаващо.

Базел бе по-активният отбор в този момент, но можеше да получи втори гол в 75-та минута. Тогава Иско изведе Гарет Бейл на ръба на засадата и той от десетина метра тресна напречната греда.

Две минути по-късно Реал пропусна ново стопроцентово положение. След контраатака Коентрао изведе Бейл, той от своя страна поднесе към точката на дузпата за Роналдо, но неговият удар уцели външната страна на лявата греда.

За Базел влезлият като резерва Хамуди нанесе чудесен удар от дистанция, който мина на сантиметри покрай страничната греда. След това той имаше възможност за зрелищен ножичен удар от воле, но не намери добре топката.

В даденото от съдията допълнително време Хамуди пробва фалцов диагонален удар, но топката мина покрай гредата.


Базел - Реал Мадрид 0:1

0:1 Роналдо 35

Базел: Ваклик, Деген (76 Хамуди), Шар, Сухи, Сафари, Зуфи (86 Какитани), Фабиан Фрай (83 Марсело Диас), Елнени, Гаши, Гонсалес, Емболо

Реал Мадрид: Навас, Арбелоа, Варан, Рамос, Коентрао, Кроос, Иско (93 Начо), Хамес (88 Марсело), Бейл, Роналдо, Бензема (71 Ияраменди)