Сблъсъкът между Рома и Манчестър Сити няма само да реши, кой да продължи в следващата фаза на Шампионската лига. В него ще видим дуел между двама от най-великите ветерани в играта в момента. Франческо Тоти продължава да води своята Рома дори и на 38 г. Франк Лампард е на 36, но всички в Сити признават, колко важен е той за отбора.

Макар и двамата да имат велика кариера, Тоти обаче е човека, който успя да остане в един клуб през цялата си кариера. Капитанът има 720 мача за Рома зад гърба си, в които е вкарал 293 гола общо. В евротурнирите Франческо е записал 92 мача и 38 попадения. 

Лампард не успява да се превърне в легенда на родния си клуб - Уест Хям. Франк играе за малко и в Суонси, преди да се установи в Челси, където миналия сезон счупи рекорда за най-много голове - 208. За сините от Лондон Лампард изигра общо 626 мача, но се оказа, че вече няма място за него в състава и той подписа с американския Ню Йорк Сити, но остана под наем в Манчестър Сити.

В кариерата си Лампард има 857 мача за клубовете, в които е бил. Вкарал е общо 256 гола. В Европа англичанина е изигра 131 мача и е отбелязал 29 пъти.

Лампард обаче имаше по-големи успехи що се отнася до печеленето на трофеи. Тоти може да се похвали "само" с 1 титла, 2 Суперкупи на Италия, 2 Купи на Италия. Лампард взе 3 пъти титлата на Англия, 4 пъти ФА Къп, 2 пъти Купата на Лигата, 1 път Шампионската лига и 1 път Лига Европа.

На международно ниво обаче Тоти има световна титла с Италия и европейска за младежи. Лампард не може да се похвали с успех с фланелката на трите лъва.

Ако съберем показателите на двамата "старци", те имат общо 1577 мача в клубната си кариера. Вкарали са общо 549 гола. Общата им възраст може да е 74 години, но със сигурност ще се насладим на представянето им довечера.