От Борусия Дортмунд приеха спокойно жребия за 1/8-финалите на Шампионската лига, който им отреди да се срещнат с Ювентус. Двата тима играха на финала в турнира през 1997 година, спечелен от германците с 3:1. мачовете между съперниците в ШЛ са три, като Борусия има две победи и загуба, при голова разлика 6:5 в своя полза.

"С удоволствие бихме приели резултатът от 1997 година да се повтори. Това е напълно равностоен двубой. Надяваме се да се подготвим добре през зимната пауза. Заедно с Рома Юве доминира убедително в Италия. Юве е труден съперник, който притежава богат международен опит", каза изпълнителният директор на "жълто-черните" Ханс-Йохами Вацке.

Спортният директор Михаел Цорк добави: "Ювентус е наш стар познат от дуелите през 90-те години на миналия век. Надявам се до средата на февруари да подобрим резултатите си. Разбира се, че в два мача можем да се класираме напред. Този път не бях толкова напрегнат преди жребия, както през миналите сезони, заради ситуацията ни в Бундеслигата".