Треньорът на Шахтьор Донецк Мирча Луческу даде да се разбере, че футболистите му ще бъдат герои, ако успеят да елиминират Байерн Мюнхен. Днес е първият 1/8-финален сблъсък между двата тима от Шампионската лига.

"Ще бъдем герои, ако успеем да елиминираме Байерн и да се класираме за следващата фаза на турнира. Последната ни турнирна изява бе преди десет седмици", обяви той на пресконференцията преди мача.

"Байерн обаче има 4 официални мача през тази година. Техният треньор знае много добре потенциала на играчите си. Ние пък играхме само приятелски срещи и ще видим в какво състояние се намираме".

"Германците са изявен фаворит, няма спор в това. Те са един от най-добрите отбори в света и имат голям треньор, който обича изключително много своята работа".

"През последните два сезона той промени Байерн и отборът им по-скоро играе като отбор от страна, от Латинска Америка. Той създаде един уникален отбор, но мога да кажа, че винаги има шансове, когато мачовете се решават в два сблъсъка, така че не сме съвсем обречени".

"Понякога логиката липсва във футбола. В момента имам 13 бразилци в състава, които мечтаят да отмъстят на Байерн за това, което Германия направи на родината им по време на Мондиала", завърши Луческу.