Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп призна чистосърдечно, че загубата с 1:2 при визитата на Ювентус от първия 1/8-финал на Шампионската лига е напълно заслужена.

"Имахме няколко добри атаки преди почивката и можехме да се представим далеч по-добре при тях, но не успяхме. Това нещо обаче не ме притеснява честно казано", обяви той на пресконференцията след мача.

"Показахме много добра реакция, след като получихме първия гол. За съжаление подобни попадения като тези, които получихме, се преглъщат много трудно. Причината? Нашите грешки".

"Действахме твърде пасивно при втория гол на Ювентус. Просто трябваше да се браним много по-добре в този момент, имахме възможност да предотвратим попадението".

"Знам обаче, че можем добре това нещо и ще го покажем на реванша. Там нямаме право на грешки".

"Като цяло мога да кажа, че резултатът е напълно справедлив. Направихме много, много добро първо полувреме, но както вече казах, допуснахме два леки гола".

"Не сме изненадани от играта на противника, те играят точно по този начин. Загубихме топката на най-неподходящите места, на терена, и Юве ни удари преди почивката", завърши треньорът на Борусия Дортмунд.