Порто свърши перфектно недовършената си работа в Швейцария, след като срази с 4:0 на реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига Базел.

Това стана в мач, който се игра на "Драгао", като с победата "Драконите" се класираха за 1/4-финалите на най-комерсиалния турнир.

В първия мач португалците имаха голям малшанс, след като отправиха 15 точни удара към противниковата врата и стигнаха само до реми.

След общ резултат от двата мача 5:1 обаче те си свършиха идеално работата.

Брахими откри резултата след прекрасно изпълнение от фаул при което технично матира стража на противника, като прати топката над стената и я бутна около средата на вратата в 14-ата минута.

Ерера удвои аванса на иберийците в 47-ата минута, след като малко преди границата на наказателното поле отправи изключително техничен удар с който прати топката в долния десен ъгъл.

В 56-ата минута Касемиро вкара уникален гол от фаул на около 25 метра от вратата.

След трите си гола аванс на практика срещата до края просто се доиграваше и по всичко изглеждаше, че няма е да има повече голове.

В 78-ата минута обаче Абубакар зашемети противниковия страж със страхотна тупалка около границата на наказателното поле и така оформи голямата победа.