Монако елиминира Арсенал от Шампионската лига, макар че загуби реванша от 1/8-финалите с 0:2.

С общ резултат от двата мача 3:3, но с повече голове на чужд терен, обаче момчетата на Леонардо Жардим успяха да се класират за 1/4-финалната фаза на най-комерсиалния турнир.

Лондончани бяха доста по-активният отбор по време на мача, но нямаха особено голям късмет да си вкарат положенията и да сътворят желания обрат.

Димитър Бербатов излезе като титуляр за домакините, но бе безличен и бе заменен в 70-ата минута. 

Първото попадение в срещата бе дело на Жиру в 36-ата минута, а в 79-ата минута Рамзи удвои и оформи крайния резултат.


Домакините започнаха мача много уверено и още в 3-ата минута стигнаха до добър голов шанс. 

Бербатов чукна към Моутиньо топката и го намери на границата на наказателното поле, но ударът на португалеца излезе над пределите на вратата.

В 14-ата минута Жиру направи много сериозен пропуск. Нападателят се пребори за една висока топка и от 3-4 метра обаче прати кълбото в аут след удар с глава.

Няколко минути след това Касорла отправи удар от воле след центриране на Жиру, но топката бе блокирана от играч на домакините.

В 23-ата минута Кошчелни нацели горната греда, но в ситуацията реферът бе отсъдил засада, каквато обаче нямаше, тъй като играч на Монако бе отклонил топката.

Гостите като цяло поеха нещата в свои ръце и диктуваха темпото на игра през следващите няколко минути.

В 36-ата минута Арсенал логично поведе след гол на Жиру. Той бе изведен сам срещу вратаря, но първият му удар бе отразен. При добавката топката отново достигна до французина, който със силен удар реализира.

Две минути след това Арсенал бе на косъм от втори гол. След много мощен удар на Уелбек топката се отби в тялото на Абденур и премина на сантиметри встрани вратата.

В самия край на полувремето Жиру бе много близо до втори гол, след като бе намерен от Уелбек в малкото наакзателно поле, но неговият удар бе спасен. 

Шубашич успя да спаси и силен удар на Уелбек в продължението на първото полувреме.

Второто полувреме започна силно за гостите и в 47-ата минута Жиру бе изведен на точката за дузпата, но ударът му бе потресаващ. 

В 53-ата минута Йозил бе на път да вкара феноменално попадение от фаул, след като стреля перфектно и топката влизаше под напречната греда, но Шубашич със страхотен рефлекс изби кълбото в корнер.

Няколко минути след това Бербатов отправи две опасни центрирания в наказателното поле на противника от които не се стигна до нищо интересно.

В 58-ата минута пък удар на Моутиньо от наказателното поле бе блокиран от тялото на противников играч.

Пет минути след това удар на Йозил от границата на наказателното поле премина съвсем малко покрай вратата.

В 69-ата минута Ферейра-Караско направи брилянтен пробив през центъра на терена и навлезе в наказателното поле на противника, но загуби топката точно преди да отправи удар.

В 78-ата минута Уолкът нацели страничната греда от няколко метра, но топката попадна в Рамзи, който с прекрасен удар от наказателното поле прати кълбото в далечния ъгъл секунди след това. Курзава направи фрапантна грешка в ситуацията и попаде топката право в краката на уелсеца. 

До края на мача Арсенал тотално смаза противника си, но глухата защита в която бяха изпаднали домакините даде резултат. 

МОНАКО - АРСЕНАЛ 0:2
0:1 Жиру 36'
0:2 Рамзи 79

МОНАКО: Шубашич, Абденур, Курзава, Фабиньо, Уолъс, Тулалан, Дирар (86 - Ечиехиле), Моутиньо, Кондогбия, Бербатов (70 - Бернардо), Марсиал (59 - Ферейра-Караско)

АРСЕНАЛ: Оспина, Мертезакер, Монреал (83 - Гибс), Кошчелни, Бейерин, Йозил, Касорла, Коклен, Санчес, Уелбек (74 - Уолкът), Жиру