Футболистът на Ювентус Патрис Евра предупреди съотборниците си да се пазят от лудостта на Монако в реванша между двата отбора от четвъртфиналите в Шампионска лига.

Първата среща „бианконерите“ спечелиха много трудно с 1:0, а вторият мач е в сряда на стадион „Луи II“ в Княжеството.

„Монако се представи много добре в Торино. Сега ще се опитаме да поемем контрол на събитията, за да ни е по-лесно“.

„Преди първия двубой бяхме фаворити и някои от играчите ни се огънаха под натиска. Но в процес на 90-те минути се промениха“.

„Бях много горд, когато Монако елиминира Арсенал (3:3 общ резултат с повече голове на чужд терен). Говорих с част от състезателите им. Те се чувстват по-силни, когато гостуват“.

„Доволен съм да се върна в Княжеството. Имам много приятели, включително принц Алберт II“, каза Евра, който игра за „монегаските“ от 2002 до 2006 година.

33-годишният бранител призна, че след края кариерата си мисли да стане треньор. Лично легендата сър Алекс Фъргюсън му е казал, че има качествата за това. Евра игра под неговото ръководство в Манчестър Юнайтед 8 години.

„Веднъж ми каза, че в отбора има двама играчи, които могат да станат треньор. Райън Гигс и аз. Каза ми: „Ще се превърнеш във велик наставник“. Ще взема диплома, после ще видим какво ще стане“, добави Евра.

Гигс вече се е насочил към професията. В края на миналия сезон той води „червените дяволи“ в няколко мача, а в момента е помощник треньор на Луис ван Гаал. Той изпълняваше тази роля и при Дейвид Мойс, когато беше играещ мениджър.