Барса удари с 2:0 Пари Сен Жермен в среща-реванш от 1/4 финалите на Шампионската лига и с общ резултат 5:1 от двата мача се класира заслужено за следващата фаза на турнира. И двата гола за "каталунците" заби Неймар (14, 34).

Домакините бяха господари на терена и не дадоха почти никакви шансове на гостите, които бяха повече от плахи и неадекватни.

Барса дори се смили над ПСЖ, като през второто полувреме сериозно намали темпото и заложи основно на многоходови разигравания.

Завръщането на Златан Ибрахимович на "Ноу Камп" не помогна изобщо на французите и те напускат турнира. От своя страна испанците показаха страхотна игра и в двата мача, което ги прати на 1/2 финалите в Шампионската лига.


Барса започна атакуващо мача и още в самото начало натисна здраво парижани. В 4-ата минута Иван Ракитич даде мек пас към Жерар Пике, който пое на гърди и си нагласи на волето топката, но в последния момент бе блокиран и не се стигна до голов удар.

Последва и шанс пред Луис Суарес, но той се засуети в наказателното поле и изпусна страхотна възможност. Барса тотално доминираше, докато гостите се бяха прибрали плътно пред наказателното си поле.

В 12-ата минута Лео Меси се подигра със защитата на парижани и стреля по диагонала, но право в тялото на Максуел. Две минути по-късно Андрес Иниеста пусна уникален пас към Неймар, който технично преодоля  Салваторе Сирижу и технично опъна мрежата му за 1:0.

"Каталунците" заслужено поведоха, след като от началото на мача изцяло доминираха. След това попадение обаче момчетата на Луис Енрике се прибраха леко и това даде шанс за гостите.

ПСЖ дори вкара в 18-ата минута, когато Ибра без проблеми прати топката във вратата на Барса, но от положение на засада и логично попадението бе отменено.

Французите продължиха да владеят инициативата в тези минути, но с пропуски се отличи Хавиер Пасторе. Това положение стресна домакините и те бързо изнесоха играта в половината на ПСЖ.

В 23-ата минута Лео Меси проби по крилото и стреля по диагонала, но в аут. Малко по-късно и Неймар не успя да вкара от изгодна ситуация.

Пет минути по-късно Барса скочи за дузпа, но такава правилно не бе отсъдена, тъй като Иниеста симулира в пеналта на французите.

Така се стигна до 34-ата минута, когато Дани Алвеш даде страхотен пас към Неймар, който се измъкна зад защитата на ПСЖ и с глава вкара за 2:0.

Испанците правеха каквото си пожелаят на терена и не даваха почти никакви шансове на гостите, които бяха повече от плахи и неузнаваемо слаби.

Малко по-късно и Жерар Пике можеше да се разпише, но с глава не успя да вкара. До почивката Барса владееше играта и спокойно разиграваше в средата на терена.

Второто полувреме започна с положение за Барса, но Иван Ракитич пропусна. Отговорът на ПСЖ бе силун удар на Йоан Кабай, но в аут.

В 52-ата минута Меси проби през центъра и стреля силно от дъгата на наказателното поле, но топката мина до дясната греда на гостите. След час игра и французите стигнаха до чисто положение.

Тогава Ибра намери Верати, който шутира от воле, но в аут. През това второ полувреме играта леко се понакъса, а темпото спадна, като действията се развиваха основно в средата на терена.

Барса владееше инициативата, докато гостите с нищо не показваха, че искат да вкарат поне почетен гол. В 73-ата минута Златан Ибрахимович можеше да намали, но Тер Щеген показа класа и спаси.

Последваха нови скучновати минути, като двата отбора рядко поглеждаха към противниковата врата. Така Барса взе втора заслужена победа и продължава на 1/2 финалите за Шампионската лига.

Барса - ПСЖ 2:0

Голмайстори:

1:0 Неймар (14)
2:0 Неймар (34)

Барса: Марк-Андре тер Щеген, Дани Алвеш, Жерар Пике, Хавиер Масчерано, Жорди Алба, Иван Ракитич, Серхио Бускетс (55 - Серхи Роберто), Андрес Иниеста (46 - Шави), Леонел Меси, Луис Суарес (75 - Педро), Неймар

ПСЖ: Салваторе Сирижу, Максуел, Давид Луис, Маркиньос, Грегори ван дер Вил, Блез Матуиди (80 - Адриен Рабио), Йоан Кабай (66 -  Лукас Моура), Марко Верати, Хавиер Пасторе, Златан Ибрахимович, Единсон Кавани