Първите полуфинали в Шампионска лига чукат на вратата. Довечера Ювентус приема Реал Мадрид, а утре е дербито между Барселона и Байерн Мюнхен.

И в четирите отбора има контузени играчи, но дали това ще отнеме от блясъка на сблъсъците? Само като погледнем какви имена няма да играят, отговорът е ясен – да!

С най-много проблеми е баварската машина. Аут заради контузии са основните им оръжия – Ариен Робен и Франк Рибери, най-стабилният им защитник Давид Алаба, Холгер Бадщубер както и вратарят Том Щарке, който се прочу с тупаника, нанесен върху Пеп Гуардиола.

Зевзеците в Германия пък се шегуват, че Робен (виж видео тук) и Рибери (виж видео тук) са с травми, след като испанският спец срита холандеца по задника и разтри същата част на тялото на бившия френски национал.

Шегата настрана. За Барса пък няма да играе героят от последното Ел Класико Жереми Матийо, като мястото му се очаква да бъде заето от Хавиер Масчерано.

В другия сблъсък проблемите са по-малко, но също ще окажат отражение върху мача. Звездата на Ювентус Пол Погба не успя да се възстанови от мускулната травма и няма да играе срещу Реал.

„Белият балет“ пък е без водещият си нападател Карим Бензема, и моторът на отбора Лука Модрич, а Сами Кедира отново е извън групата, тъй като кариерата му на „Сантяго Бернабеу“ приключи.

Сред отсъстващите са още Мартин Касесер и Квадво Асамоа (Юве), Себастиан Роде (Байерн), които и да бяха здрави, едва ли щяха да започнат титуляри.

Идеалният отбор на отсъстващите:

Вратар: Щарке

Защитници: Матийо, Касерес, Бадщубер, Алаба

Халфове: Робен, Рибери, Погба, Кедира, Лука Модрич

Нападател: Бензема