Бащата на Тиаго Алкантара Мазиньо смята, че през лятото на 2013 година Барселона е продал сина му заради необходимостта от свежи пари в касата.

В същото време световният шампион с Бразилия от 1994 година се пошегува, че е единственият сигурен за място на финала в Шампионската лига в Берлин.

"Смятам, че тогава Барселона продаде Тиаго, защото имаше нужда от пари. В противен случай те нямаше да продадат играч, който идва от академията им, който носи ДНК-то на клуба и е смятан за наследник на Шави", каза Мазиньо пред вестник "Тагесцайтунг".

"Няма клуб по света, който да остави такъв играч да си тръгне. Тогава се появиха Тотнъм, Манчестър, Мадрид и Байерн с Гуардиола. А Тиаго искаше да играе редовно."

"Не бих казал, че мачът утре е най-трудният досега за мен. Само се надявам и двете ми деца да бъдат на терена. Самият аз ще се радвам на мача като малко дете."

"Трудно ми е да кажа на кого ще стискам палци, сърцето ми е раздвоено. Става дума за синовете ми, аз искам най-доброто и за двамата. И само един от тях може да отиде на финала. Благодаря на Бог, че имам тези две деца."

"Синовете ми са още деца и си говорят помежду си, разбира се. Те са близки. Е, имало е закачки между тях, но всичко е в рамките на добрия тон. Кой знае, двамата може и да излязат един срещу друг с националните отбори на Испания и Бразилия."

"Много мои приятели вече ме питат дали мога да им намеря билети за финала в Берлин. Но хубавото за мен е, че без значение кой от моите синове ще се класира, таткото със сигурност ще бъде там", радва се Мазиньо.

Да си припомним забавно клипче, на което невръстните братя Алкантара си разменят груби шпагати като деца: