Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри и капитанът Джанлуиджи Буфон бяха изключително щастливи след победата с 2:1 над Реал Мадрид в първа полуфинална среща в Шампионска лига между двата отбора.

Още по темата

 

Двамата обаче подчертаха, че резултатът е можел да бъде по-убедителен, ако не беше пропускът на Фернандо Йоренте в продължението на мача.

„Много съм щастлив. Играхме с голяма интензивност и не позволихме на Реал да разгърне потенциала си. Не е лесно да стигнеш до тук и да победиш Реал”.

”Можехме да спечелим с по-голям резултат, ако не беше пропускът на Йоренте в края. Сега имаме една седмица да се подготвим за реванша. Тази вечер се защитавахме прекрасно. Избрах Стураро пред Перейра, защото се намирах в чудесна форма”.

”Можехме да се справим по-добре през първото полувреме, но мачът вече свърши. Но това не отнема отличното ни представяне и съм доволен”, каза Алегри.

Буфон пък заяви, че Ювентус е можел да спечели с 3:1, но подчерта, че мачът е можел да завърши и 2:2.

”Най-важното обаче е, че доказахме класата си срещу шампиона на Европа. Даже и 1:1 щеше да е приемлив резултат. Реал е страхотен отбор. На хартия са по-силни от нас, но ние сме гладни за успехи. Футболът е интересен, защото невинаги най-силният печели”, каза още Буфон.

Запитан на въпрос защо е седял с гръб при дузпата на Карлос Тевес, той отговори. „Така правих и през 2006 година, когато станахме световни шампиони. Когато видях феновете знаех, че вкарахме!”, добави Буфон.