Легендата на Барселона Карлес Решак смята, че един ден Пеп Гуардиола ще се завърне на стадион "Ноу Камп", защото има същото значение за каталунския колос, както Франц Бекенбауер за Байерн Мюнхен.

Още по темата

 

"Гуардиола ще се завърне един ден в Барселона. Без значение каква роля ще заеме, той е част от Барса и е това, което е Франц Бекенбауер за Байерн", каза Решак пред списание "Кикер".

"Мачът между Барса и Байерн ще бъде труден за всички участващи, не само за Пеп, който се завръща при старата си любов. Мачът ще е труден и за феновете ни, които го обожават. Със сигурност хората на стадиона ще изпитват смесени чувства."

"Като цяло нашите момчета знаят как мисли Гуардиола и какво изисква от отбора си. Макар двата отбора да имат различни стилове на игра, Барса действа по-инстинктивно, докато Байерн е повече като машина."

"Но Байерн в момента е колеблив, докато Барса е в най-добрата си форма, както се видя в последните мачове. Отсъстващите футболисти са фундаментални. само си представете ако Барса трябваше да играе без Меси и Суарес."

"Видяхме последиците преди две години, когато Меси беше контузен, а ние излязохме срещу Байерн на полуфиналите. И бяхме победени", допълни "Чарли" Решак.