Полузащитникът на Барселона Серхио Бускетс остана доволен от категоричната победа с 3:0 над Байерн, но не пропусна да благодари на треньора на баварците Пеп Гуардиола.

Още по темата

 

Именно Гуардиола наложи полузащитника като титуляр на стадион "Ноу Камп" в 4-годишния съвместен престой на двамата в първия отбор на Барселона.

"Получи се много бърз и интензивен мач. Байерн игра с персонални пазачи. Получи се двубой с физически единоборства. Ние постигнахме добър резултат преди реванша", започна Бускетс.

"Бяхме наясно, че ще имаме своите шансове да отбележим, имахме вяра в себе си. Знаем, че ако вкараме един гол в Мюнхен, ще се намираме в чудесна позиция за класиране на финала."

"Ще отидем на стадион "Алианц Арена" както за всеки друг двубой - с мисълта да победим. Макар всеки да казва, че ние сме фаворити, ние ще правим крачка по крачка, защото Байерн е наясно как да ни създаде проблеми на свой терен. Особено с треньора, когото имат."

"Да имаш Меси в редиците си ти гарантира всичко. Той не просто вкарва голове и дава асистенции, но работи здраво и отнема топката. Той е най-добрият футболист на планетата."

"Завръщането на Пеп Гуардиола? Трудно е да забравя всичко, което той направи за мен. Доста спомени изплуваха. Аз му дължа много, той е много специален за мен", призна "Буси".