Легендата на Ювентус Алесандро Дел Пиеро заяви, че Барселона се е класирал с лекота на финала в Шампионска лига. Там каталунците ще се изправят срещу „бианконерите“ на 6 юни в Берлин.

В елиминациите Лионел Меси и компания се справиха с Манчестър Сити (2:1, 1:0), ПСЖ (3:1, 2:0) и Байерн Мюнхен (3:0, 2:3). От своя страна пък торинци отстраниха Борусия Дортмунд (2:1, 3:0), Монако (1:0, 0:0) и Реал Мадрид (2:1, 1:1).

„Барселона е отбор, който има много силни индивидуалности, особено в атака. Нападателите им са много опасни. Стигнаха до финала с лекота“.

„Ювентус елиминира настоящият шампион Реал Мадрид и показа, че е много компактен и солиден отбор. Знае как да се защитава и как да вкарва голове. В един мач мотивацията ще е от голямо значение“, каза 40-годишният Дел Пиеро.

Попитан на въпрос дали ще продължи бляскавата си кариера, той отговори: „Дали ще продължа да играя? Не знам. Току-що се завръщам от Индия и продължавам да работя“.

„Следвам програма за тренировки, за да остана във форма. Следващите месеци ще играя приятелски срещи, благотворителни мачове, така че ще видим“.

„Едно е сигурно – сърцето ми иска да продължи да играя. Но трябва да видя дали ще мога. Не е сега моментът да кажа какви са ми опциите. Има места по света, където мога да отида, но трябва да се съобразя и със семейството си“, каза още Дел Пиеро, след което разкри, че има интерес към него от САЩ.