Треньорът на Барселона Луис Енрике подхожда с респект към Ювентус преди финала на Шампионската лига в събота. В същото време специалистът не пропусна да похвали суперзвездата на тима Лионел Меси.

"Ювентус направи забележителен сезон. За финала ние ще се готвим така, както и за другите мачове. За повечето наши футболисти това не е първият финал", започна своя коментар Луис Енрике.

"Както винаги ще се постараем да държим топката. Трябва да извличаме максимума от тези моменти, когато притежаваме топката. Ще се постараем да пресираме в тези моменти, когато топката е в съперника."

"Ние играхме с шампионите на Англия, Франция и Германия, така че вече имаме опит от борба с висококласни отбори. Какво ме безпокои в Юве? Всичко!"

"Те имат футболисти, които могат да определят хода на мача. Аз бих искал Андреа Пирло да не влияе много на играта, защото знам на какво е способен той."

"Те имат отлични защитници, които могат бързо да подават топката напред. Това може да прави и Джанлуиджи Буфон. Алваро Мората усили играта на торинци, той има хубаво чувство към гола. А Карлос Тевес е играч от екстра-класа."

"Меси е най-добрият футболист в света, навярно и в цялата история. Той се адаптира към стила на игра в Барса откакто дойде в клуба. Неговите съотборници са от най-висока класа и той играе от доста години с футболисти, които се наслаждават на играта."

"Те не са толкова здрави физически, но разиграват топката и това е идеята на нашия клуб. Сигурен съм, че това има принос към неговия успех. Той е най-добрият в света, но и средата в която се намира е много подходяща за него."

Наскоро бранителят на Юве Джорджо Киелини заяви, че Меси трудно може да вкара в Серия А гол като този, който заби във вратата на Атлетик Билбао.

"Според мен Лео е в състояние да вкара подобен гол при всякакви обстоятелства, във всяко едно първенство на планетата", допълни Енрике.