Капитанът на Барселона Шави сподели преди финалния сблъсък в Шампионската лига с Ювентус, че иска да завърши славния си престой на стадион "Ноу Камп" с още един голям трофей.

За 35-годишния Шави финалният мач с Ювентус на 6 юни на Олимпийския стадион в Берлин ще бъде неговият последен мач с фланелката на Барселона, където играе от 1998 година. След края на сезона легендарният испански футболист ще премине в катарския Ал Сад.

"Любимият ми сезон в Шампионската лига е този, в който взехме трофея в Рим. Тогава успях да вдигна трофея, след като не играх на финала три години по-рано", каза Шави на днешната пресконференция.

"Този финал е специален също така, защото е краят за мен като футболист на блаугранас и аз бих искал да завърша кариерата си тук с трофей. Това не е краят на ерата. Аз си отивам, но това поколение остава. Уверен съм, че Барселона ще остане конкурентоспособна и ще продължи и занапред да твори история."

"Луис Енрике е много добър лидер на отбора и с него работихме наистина много добре, той надмина себе си. Ние искаме да побеждаваме", добави Шави.