Мениджърът на Саутхямптън Роналд Куман даде интервю пред вестник "Марка", в което говори за предстоящия финал в Шампионската лига между "неговата" Барса и Ювентус. 52-годишният холандец още не е забравил времето, което изкара на стадион "Ноу Камп" като футболист.

Именно късен негов гол донесе първата от спечелените до момента четири титли на Европа от каталунския гигант. Специалистът предупреди бившия си тим, че трябва да внимава много с Юве и да очаква тежък мач.

Всички казват, че Барселона е фаворит. Съгласен ли сте?
- Очаква ни вълнуващ финал. Барселона е безспорният фаворит, но ако се върнете назад във времето ще видите, че те имат проблеми с италиански противници. Стилът на италианските отбори не се харесва на Барса. Да, каталунците са фаворити, но ще им бъде трудно.

Дали ролята на фаворит не е лоша за тях?
- Не мисля така. Те знаят, че това е само един мач, в който всичко може да се случи. Но Барселона притежава богат опит, за да изиграе такъв тип мач.

Там искаха да освободят Луис Енрике през януари, а сега искат той да остане...
- Той постигна страхотни показатели. По отношение на резултатите, това е един от най-добрите сезони в историята на клуба. В началото той имаше трудности, особено докато тримата нападатели навлязат във форма, но те са сила, с която всеки се съобразява. Това се дължи също така на Луис Енрике и неговият екип.

Къде сбърка Реал Мадрид срещу италианците?
- Реал просто не беше достатъчно добър, особено след изравнителния гол на Ювентус в реванша. Между двата отбора няма чак такава разлика. Трябва да нацелиш добър ден, играчите да се представят на ниво и водещите играчи да направят разликата. Ако тези неща не се случат, можеш да загубиш.

Непобедим ли е Барселона с техните трима нападатели, намиращи се в страхотна форма?
- Барселона е труден за побеждаване, защото всеки един измежду Меси, Неймар и Суарес може да вкара по всяко време. Меси е в най-добрата форма в кариерата си. Те имат толкова голямо качество в състава, че понякога просто не можеш да се отбраняваш срещу тях.